Zdravlje

Sreda, 20.09.2023.

10:27

Dr Grujičić o zabrani pušenja u zatvorenom: "Nije u redu da većina ispašta zbog manjine" VIDEO

Ministarka zdravlja dr Danica Grujičić govorila je o aktuelnim temama u vezi sa novim talasom koronavirusa, ali i o zabrani pušenja u zatvorenom i na otvorenom. prostoru.

Izvor: B92

Dr Grujičić o zabrani pušenja u zatvorenom:
Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Zabrana pušenje uvek izaziva polemiku, poslednje najave su govorile o tome da će cigarete biti zabranjene u zatvorenom prostoru, ali se još uvek čekaju procedure svih ministarstava kroz koje odluka mora da prođe.

Ministarka zdravlja dr Danica Grujičić je o tome govorila u emisiji "Jutro", otkrivši kako nije u redu da većina ispašta zbog manjine.

"U zatvorenom prostoru zabrana pušenja će proći sigurno, to je krajnje vreme, svi oko nas su uveli, nema smisla da ostanemo jedini. Ko hoće da puši, ja nemam ništa protiv", započela je dr Grujičić.

Ministarka je istakla kako su čak 95 odsto obolelih od karcinoma pluća zapravo pušači, ali da se ljudima svakako ne može zabraniti.

"Taj podatak govori za sebe, pa vi ako hoćete da rizikujete, rizikujte. Čak 75 odsto građana Srbije su nepušači, dakle, mi sada trpimo zbog manjine. Izađite napolje, ćebe, grejalica, pa pušite, ja nemam ništa protiv, ali nemojte u zatvorenom prozoru", rekla je dr Grujičić.

Kako je izjavila ministarka, posebno je raduje reakcija mladih, a za kraj je dodala da će zabranjene biti apsolutno sve cigarete, uključujući i elektronske.

Opširnije o celoj vesti pogledajte u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: