Zdravlje

Četvrtak, 03.01.2013.

08:55

Zatrudnela uz pomoć hipnoze?

Jedna 36-godišnjakinja koja je sedam godina pokušavala da dobije bebu, tvrdi da je konačno zatrudnela uz pomoć – hipnoze!

Izvor: B92

Default images

Luiz Češajer imala je dva pobačaja i odlučila da isproba hipnoterapiju pre nego što ode na tretman veštačke oplodnje sa partnerom Janom Forestom (33).

Međutim, i pre nego što će prepustiti u ruke lekara, zatrudnela je posle samo četiri nedelje jednočasovnih sesija sa hipnoterapeutom Raselom Hemingsom.

Rodila je zdravu ćerkicu u decembru prošle godine.

“Rasel me je hipnotisao i naterao da pomislim da sam trudna i da ću dobiti bebu. Samo četiri nedelje kasnije Jan i ja smo kupili test za trudnoću i otkrili da ćemo dobiti bebu”, kaže Češajer i dodaje da je ubeđena da joj je hipnoterapija pomogla da se oslobodi stresa i tako olakšala začeće.

Rasel Hemings, klinički i kognitivni hipnoterapeut kaže: “Kognitivna bihejvioralna hipnoterapija veoma je moćan tretman. Imajte u vidu da većina parova koja ne može da ima dete, zapravo sebi otežava začeće stresom zbog neuspeha”.

Foto: winnond / FreeDigitalPhotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: