Subota, 28.09.2013.

10:38

Jovičić: Grad nastavlja da radi

Izbori u Beogradu biće kada o tome bude postignut politički konsenzus, a u međuvremenu će Grad nastaviti normalno da funkcioniše, kaže Aleksandar Jovičić.

Izvor: Tanjug

Default images

Šef odborničke grupe SNS u beogradskom parlamentu je ocenio da se oko tog pitanja veštački pravi tenzija.

Naprednjaci jedva čekaju izbore u Beogradu i SNS će ubedljivo pobediti, rekao je Jovičić.

Prema njegovim rečima, i bilo koja privremena mera ili prinudna uprava bi bila bolja za grad Beograd nego politika koju je do sada vodio smenjeni gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

"Grad Beograd je odavno stao i mi želimo da ga pokrenemo", naglasio je Jovičić gostujući na TV Pink.

SNS će smanjiti gradsku administraciju, pokrenuti važne projekte, napraviti presek stanja rada gradskih preduzeća... , rekao je on dodajući da nije toliko bitno ko će biti kandidat SNS - a za gradonačelnika već da je mnogo važniji timski rad.

On je optužio Đilasa da je iza sebe ostavio gradska preduzeća sa velikim dugovima navodeći kao primer Beograd-put s dugom od 21 miliona evra, jer su "Đilas i LDP izvlačili pare iz Beograd-puta za kampanje".

Menadžer Gradskog odbora LDP u Beogradu Mladen Bašić je to demantovao, navodeći da je grad ostao dužan Beograd putu za izvršene radove i upitao Jovičića da li će sutra gradska javna preduzeća funkcionisati po modelu koji je definisao direktor Železnica Dragoljub Simonović, koga je na tom mestu postavila SNS.

Preduzeće Beogradski vodovod i kanalizacija je 46 miliona evra u dugu, Beogradske elektrane 233 miliona evra, Gradska čistoća 17 miliona evra, GSP 61 milion evra, naveo je Jovičić.

On tvrdi da je Đilas potpuno uništio gradski budžet i napravi katastrofalno stanje u prestonici.

Sa druge strane, Mladen Bašić je optužio SNS da je uveo "vanredno stanje" u Beogradu samo zbog želje da se smeni jedan čovek - Đilas i da naprednjaci nemaju nikakav konkretan plan šta treba uraditi u Beogradu.

Bašić je, gostujući na TV Pink, naveo da je SNS "vrhunski neodgovorna" prema Beograđanima.

Prema njegovim rečima, SPS ima "zanimljivu poziciju u toj priči", jer je ta stranka bila na vlasti u ovom gradu, a od njih se nije čula bilo kakva kritika na račun vođenja vlasti u Beogradu u prethodnom periodu, dok je LDP imala niz sukoba zbog kritiovanja beogradske vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Svet

Novi komandant je pobegao? "Kukavica"

Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov je pobegao iz Mariupolja 2022. pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.

8:00

26.6.2024.

1 d

Podeli: