Petak, 15.01.2010.

20:40

Bandićevi saradnici odlaze iz SDP-a

Više bliskih saradnika Milana Bandića, koji je na izborima za predsednika Hrvatske bio konkurent Ivu Josipoviću, kandidatu SDP-a, napustilo je tu stranku.

Izvor: Tanjug

Default images

Oni nisu sačekali odluku stranačkih organa, već su sami izašli iz stranke. Prvi je Socijaldemokratsku partiju napustio Ivica Pančić, jedini saborski poslanik koji je podržao Bandića, gradonačelnika Zagreba, a nakon njega i pojedini rukovodioci gradskih vlasti Zagreba, koji su učestvovali u Bandićevoj kampanji.

Danas je iz SDP-a izišao i Duško Ljuština, gradski ministar za kulturu, koji je, kao bliski prijatelj s Bandićem, bio i direktor njegove kampanje.

Pre Ljuštine, SDP-e su napustili Zdravko Šostar, šef kancelarije za zdravstvo, Slavko Kojić, šef za finansije i drugi rukovodioci.

Iz SDP-a je zbog podrške Bandiću u kampanji izišao i gradonačelnik Vira kod Zadra Kristijan Kapović, kao i Mato Gavran, šef SDP-a u Slavoniji.

Članovi glavnog odbora sutra će najverovatnije odlučiti o izbacivanju Bandićeve zamenice Jelena Pavićić-Vukićević, kao i većeg broja niže pozicioniranih stranačkih aktivista.

Bandiću neće biti lako kao gradonačelniku jer mu podršku pružaju samo dva većnika SDP-a, dok su svi ostali većnici SDP, kao i većnici stranaka s kojima je SDP u koaliciji, ali i većnici opozicije, predvođene HDZ-om, protiv njega.

Kako Bandić više nije jedini član skupštine holdinga koji okuplja gradska preduzeća, izgledna je i smena nekih rukovodilaca preduzeća bliskih Bandiću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina "da", Srbija "ne"

Ukrajina i Moldavija, po ubrzanoj proceduri i preskačući uobičajeni vozni red, danas počinju pristupne pregovore sa Evropskom unijom.

8:05

25.6.2024.

1 d

Podeli: