Četvrtak, 22.02.2024.

08:14

Komandant Kfora: Nastavljamo

Kfor je posvećen naporima međunarodne zajednice za trajnu bezbednost širom KiM i regiona, saopštio je komandant mirovne misije NATO snaga na KiM.

Izvor: Tanjug

Komandant Kfora: Nastavljamo
Foto: EPA/Djordje Savic

Komandant Kfora general-major Ozkan Ulutaš to je izjavio tokom sastanka sa šefom Kancelarije EU u Prištini Tomašom Sunijogom, ambasadorima zemalja članica EU i šefom Euleksa, general-majorom Đovanijem Pjetrom Barbanom.

"Razmenjena su mišljenja o nekoliko tema, uključujuci aktivnosti Kfora, saradnju Kfora sa kosovskom policijom i Euleksom i njegove tekuće bezbednosne napore u podršci dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU", navedeno je u saopštenju Kfora na Fejsbuku povodom sastanka.

Ulutaš je istakao nepokolebljivu posvećenost Kfora da podrži sve napore međunarodne zajednice, za stabilnost i bezbednost na KiM i za mir u regionu.

"Kfor nastavlja da sprovodi svoj mandat, na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti, da omogućuje bezbedno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu i slobodu kretanja, u bilo kom trenutku i na nepristrasan način", saopštila je misija NATO u pokrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: