Četvrtak, 21.09.2023.

16:23

KFOR raspoređuje jedinice na sever Kosova i Metohije

Misija KFOR-a saopštila je da će sprovesti vežbu "Robust Ram" na severoistoku Kosova i Metohije, koja će trajati od danas do 27. septembra.

Izvor: Tanjug

KFOR raspoređuje jedinice na sever Kosova i Metohije
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Kako se navodi, cilj vežbe je testiranje operativne spremnosti u vezi sa operacijama koje se odnose na slobodu kretanja lokalnog stanovništva.

"Obuka je deo šireg okvira aktivnosti koje se sprovode radi održavanja operativnih sposobnosti ključnih taktičkih i jedinica za podršku koje su raspoređene u okviru misije KFOR-a", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će jedinice biti raspoređene kako bi raščistile blokade puteva u blizini poligona za obuku "HARILAQ" i baze Novo Selo, a ujedno će biti raspoređena i izviđačka i vazdušna sredstva KFOR-a.

Ističe se da KFOR sprovodi rutinske vežbe kako bi pružio pravovremeni odgovor kad god je potrebno.

Iz KFOR-a napominju da njihova misija deluje u skladu sa Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: