Četvrtak, 27.10.2022.

10:38

Velika olakšica za turiste: Najveća turistička atrakcija na Zlatiboru pomera sve granice

Najduža panoramska gondola na svetu, uveliko se priprema za predstojeću zimsku sezonu u kojoj će ljubitelje zlatiborskih pejzaža sačekati u znatno komfornijim uslovima. U toku je postavljanje noseće konstrukcije nadstrešnice na početnoj stanici koja će svim turistima pružiti komforniji ambijent.

Izvor: RINA

Velika olakšica za turiste: Najveća turistička atrakcija na Zlatiboru pomera sve granice
Foto: RINA

"Naizgled veoma atraktivna građevina, nadstrešnica visine 11,5 metara i dužine 32 metra, krasiće početnu stanicu u kojoj će pored dela za prodaju karata, biti i prateći sadržaji, trogvinsko-ugostiteljski i pomoćni objekti. Projektom nadstrešnice se težilo ka očuvanju prirodnog ambijenta kako bi se što bolje iskoristile vizure u odnosu na teren i uklapili svi sadržaji u izgled buduće upravne zgrade Gold gondole. Izgled novog objekta upravne zgrade biće prilagođen planinskom ambijentu. Zidovi će biti obloženi masivnim kamenim plačama u kombinaciji sa pločama u drvodekor dezenu", rekla je Bojana Božanić, direktorka JP "Gold gondola Zlatibor".

Putnici će na jednom mestu moći da kupe karte i uđu u kabine u prostoru koji je potpuno zaštićen od vetra, snega i kiše, a zaposleni u JP "Gold gondola Zlatibor" će raditi u dosta prijatnijim uslovima.

Iako sama po sebi atraktivna i jedinstvena u regionu, Gold Gondola na Zlatiboru, i u narednom periodu nastaviće da pomera sve granice. Nakon što je ugrađeno još dvadeset kabina, planirano je i dodatno priširenje i to u vidu kraka prema Čigoti.

Početna stanica, u novom izgledu, biće puštena u rad do kraja godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: