Nedelja, 05.06.2022.

12:35

Peking ublažava mere

Peking će dodatno ublažiti mere ograničenja uvedene protiv koronavirusa dozvoljavajući obedovanje u zatvorenom prostoru.

Izvor: Tanjug

Peking ublažava mere
EPA-EFE/MARK R. CRISTINO

Glavni grad Kine postepeno se vraća u normalne tokove, izvestili su danas državni mediji.

Peking i komercijalni centar Šangaj vraćaju se normalnom funkcionisanju poslednjih dana, nakon što su stanovnici dva meseca proveli u karantinu kako bi se suzbila epidemija omikron soja koronavirusa, prenosi agencija Rojters.

Ručavanje u zatvorenom prostoru u Pekingu biće dozvoljeno od sutra, osim u okrugu Fengtai i nekim delovima okruga Čangping, piše "Peking Dejli".

Od početka maja restorani i barovi ograničeni su samo na hranu za poneti. Kako piše list, normalan rad će se nastaviti, a zabrane saobraćaja će takodje biti ukinute od sutra u većini oblasti Pekinga. Zaposleni u nekim oblastima morali su da rade od kuće.

Stanovnici će morati da pokažu PCR test koji je obavljen u roku od 72 sata kako bi ušli u javne prostore i javni prevoz. Peking je prijavio 16 novih lokalnih simptomatskih slučajeva, u odnosu na pet dan ranije, i tri nova lokalna asimptomatska slučaja, u odnosu na jedan, prema lokalnoj vladi.

Šangaj je prijavio šest novih lokalnih simptomatskih slučajeva, u odnosu na pet, i 16 novih lokalnih asimptomatskih slučajeva u odnosu na devet prethodnog dana, pokazali su podaci lokalne vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: