Tehnopolis

Subota, 15.02.2014.

11:32

Venecuela zabranjuje fotografije na Twitteru

Predstavnici Twittera saopštili su da Venecuela od danas blokira deljenje slika preko te društvene mreže.

Izvor: Tanjug

Default images

Portparol Twittera Nu Veksler objavio je da su slike na toj društvenoj mreži trenutno blokirane u Venecueli, a agencije navode da ipak postoji zaobilazni način da korisnici na svoje mobilne telefone dobiju "tvitove" putem tekstualnih poruka.

Glavna kompanija za telekomunikacije u Venecueli CANTV je u državnom vlasništvu i upravlja većim delom internet saobraćaja.

U Karakasu, prestonici Venecuele, u petak se na novim demonstracijama protiv levičarske vlade okupilo oko 2.000 studenata. Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je pozvao pristalice da se danas okupe na mitingu "za mir i protiv fašizma".

Na video snimcima i fotografijama koje su kružile Twitterom posle ubistva dvojice studenata tokom protesta u Venecueli vidi se kako navodno policija i provladini aktivisti pucaju na demonstrante, ali autentičnost tih snimaka nije moguće potvrditi. To je bio jedan od glavnih razloga za uvođenje ovog cenzorskog poteza, prenose južnoamerički mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

15 h

Podeli: