Tehnopolis

Četvrtak, 12.12.2013.

18:21

BIl Gejts: Programiranje? Prosto kao pasulj!

Osnivač Microsofta i jedan od najbogatijih ljudi na planeti Bil Gejts objasnio je da kompjutersko programiranje i nije toliko komplikovano kao što se mislilo i to na neuobičajeno slikovit način.

Izvor: Izvor: www.telegraph.co.uk

Default images

U kratkom video snimku Gejts je u jednom trenutku pomenuo i zombije, a jednostavan način na koji je objasnio metod kodiranja u svojim ranim programerskim danima neke možda može potpuno da zbuni, a neke da podstakne na razmišljanje da se možda ne radi uvek o rasporedu jedinica i nula u programskom kodu. Vrlo verovatno je zbog takvog načina kreativnog mišljenja i postao milijarder.

Uglavnom, osnivač Microsofta na neverovatno jednostavan način objašnjava kako programiranje zapravo nije posao kojim se bave sami genijalci, već je skup logičkog razmišljanja i zaključivanja.

"To je zapravo skup logičkih mogućih odgovora na sva 'ako' pitanja. Na primer, ako napolju pada kiša, velika je verovatnoća da ćete obući jaknu, zar ne? U suštini sve se svodi na logiku."

Mnogima će možda trenutak kada programiranje objašnjava zombijima izazvati tugu što nisu imali upravo takvog profesora računarstva u srednjoj školi.

Pogledajte Gejtsov inspirativni "kratki" kurs programiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: