Tehnopolis

Utorak, 10.12.2013.

12:01

Uprkos krizi Francuzi troše na smartfone

Raspoloženje francuskih potrošača na najnižem je nivou za posledjih 30 godina, a dve od tri osobe izjavljuju da su primorane na smanjenje više stavki u svom budžetu, pokazala je studija istraživačkog centra Kredok. Uprkos tome, Francuzi sve više troše na "pametne" telefone i internet.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako prenosi francuski Figaro, troškovi za kompjutersku opremu, fiksne i mobilne telefone, tablete, kao i za pristup internetu, u snažnom su porastu.

Čak 83 odsto osoba starosti 12 i više godina raspolaže vlastitim kompjuterom, 81 odsto njih je konektovano na internet, što je za dva i tri procentna poena više posmatrano za period od godinu dana.

Istraživanje je takođe pokazalo da 36 odsto građana poseduje više od jednog računara u svom stanu (+1,0 poen), dok je broj onih koji imaju tablet za godinu dana skoro udvostručen, sa osam na 17 odsto.

Što se fiksnog telefona tiče, njime raspolaže 91 odsto građana Francuske, a toj proporciji se sasvim približio broj onih koji imaju mobilne telefone (89 odsto).

"Smart" telefone u 2011. posedovalo je samo 17 odsto Francuza, u poređenju sa njih 39 odsto u 2013.

Anketa je sprovedena na reprezentativnom uzorku od 2.215 građana Francuske starijih od 12 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: