Tehnopolis

Utorak, 20.02.2024.

15:09

Amerikanci prave izveštaj o zakonima usmerenim na AI

Lideri Predstavničkog doma SAD saopštili su danas da pripremaju formiranje dvostranačke radne grupe koja će istražiti potencijalne zakone za rešavanje zabrinutosti u vezi sa veštačkom inteligencijom.

Izvor: Tanjug

Amerikanci prave izveštaj o zakonima usmerenim na AI
Foto: Shutterstock/S.Borisov

Republikanski predsednik Predstavničkog doma Majk Džonson, i lider Demokrata Hakim Džefris, poručili su da će radna grupa biti zadužena za izradu sveobuhvatnog izveštaja i razmatranje ''zaštitnih ograda koje bi mogle biti prikladne za zaštitu nacije od trenutnih i novonastalih pretnji'', prenosi Rojters.

Izveštaj radne grupe će uključivati ''principe i preporuke koje gledaju u budućnost i predloge dvopartijske politike razvijene u konsultaciji sa komitetima'' u Kongresu.

Generativna veštačka inteligencija, koja može da kreira tekst, fotografije i video zapise na osnovu upita otvorenog tipa, izazvala je različite strahove, od onog da će određeni poslovi preko noći postati zastareli, preko uticaja na izbornu volju, do potencijalnog nadvladavanja ljudi i posledičnih katastrofa.

Posebnu pažnju privukao je automatizovani poziv koji je koristio generisani glas predsednika SAD Džozefa Bajdena koji je poručivao ljudima da ne glasaju za njega na predizborima Demokratske stranke u Nju Hempširu.

Federalna komisija za komunikacije proglasila je ovog meseca nezakonite pozive upućene glasovima generisanim veštačkom inteligencijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: