Tehnopolis

Četvrtak, 07.12.2023.

09:12

Google ima odgovor na ChatGPT: "Naš najsposobniji model do sada"

Google je predstavio Gemini, svoj najnoviji veliki jezički model, i nazvao ga "najsposobnijim koji su napravili do sada".

Izvor: B92

Google ima odgovor na ChatGPT:
Foto: Profimedia

Gemini će se postepeno uvoditi u Google ekosistem, uključujući sistem pretrage i Google Chrome. Jedna verzija, Gemini Pro, već pokreće Bard AI četbota. U pitanju je odgovor na ChatGPT kompanije OpenAI, ali je Gemini, čini se, pravljen tako da bude više od tekstualnog četbota.

Podržava unošenje raznolikih podataka, uključujući tekst, slike, video, audio, i "ima potencijal da bude značajan korak napred kada su u pitanju AI tehnologije", kako je formulisao specijalizovani sajt "Pocket-lint".

Upravo ova multimedijalnost je ono za šta se Google nada da će biti prednost nad GPT-jem, a Gemini dolazi u tri verzije.

Prva verzija je Gemini Nano, koja radi na Android uređajima. Druga verzija je Gemini Pro, koji je nešto kompleksniji, i treća verzija je najmoćnija - Gemini Ultra, dizajniran primarno za data centre i velike kompanijske aplikacije.

Ako imate Bard chatbota, u okviru njega već možete i da isprobate Gemini AI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: