Tehnopolis

Nedelja, 26.11.2023.

10:22

Instagram omogućio: Preuzmite Reels bilo gde u svetu

Instagram otvara mogućnost da korisnici pravilno preuzmu Reel sadržaj, kako bi ljudima omogućio da to učine i van SAD-a.

Izvor: B92

Instagram omogućio: Preuzmite Reels bilo gde u svetu
Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Korisnici, koji su do sada želeli da za kasnije sačuvaju Reel video, u najvećoj meri su to morali da čine tako što bi ga sačuvali na Instagramu. Sem ukoliko ne žive u Sjedinjenim Američkim Državama, gde Reels može da se preuzima od juna.

Međutim, to se sada menja, a Instagram počinje da omogućava korisnicima širom sveta da preuzimaju Reels.

Novu promenu je najavio šef Instagrama Adam Moseri, a stiže nakon što je opcija fizičkog preuzimanja Reelsa mesecima bila dostupna samo u SAD-u.

Ipak, i ovde će postojati začkoljica. Reels koji se preuzmu sa Instagrama imaće vodeni žig koji ima Instagram logo i ime naloga. Ovo nije novost, jer slično već imaju TikTok i YouTube, a cve kako vi se osiguralo da ono preuzeto pokazuje sa kog servisa potiče, ukolikos e objavi na drugom servisu.

Još jedna stvar je, da će se Reels sa licenciranom muzikom preuzimati bez zvuka, tako da će samo onis a originalnim zvukom moći da se čuju.

Ukoliko ima onih koji ne žele da se njihov sadržaj uopšte preuzima sa Instagrama, mogu da odu u Settings > Privacy > Reels and Remix i isključe opciju "Allow people to download your Reels".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: