Tehnopolis

Ponedeljak, 21.08.2023.

12:00

Prva pametna vrata su u prodaji: Evo šta sve mogu VIDEO

Upravljanje kompletnom elektronikom ovih vrata zahteva tri odvojene aplikacije.

Izvor: Avaz.ba

Default images

U jeku popularnosti pametnih proizvoda, malo ko je očekivao da će se u prodaji pojaviti i pametna vrata.

U poznatom američkom lancu prodavnica "Home Depot" mogu da se kupe upravo pametna vrata.

Kreirana od stakloplastike

Njihova cena je čak 4.000 dolara, a u taj trošak nije uračunata njihova instalacija.

Predstavljena prvi put 2022. godine, vrata Masonite M-PWR Smart Door ističu se kao stambena vrata integrisana s Yale pametnom bravom i Ring video zvonom.

Ključna prodajna tačka je njihovo oslanjanje na električni sistem vašeg doma kada je u pitanju napajanje. Ovo eliminiše zabrinutost oko zamene baterije ili ponovnog punjenja, problema s kojima se obično susreće većina pametnih brava i nekih video zvona.

Vrata su kreirana od stakloplastike u raznim stilovima i bojama, s cenama u rasponu od 4.000 do više od 7.000 dolara.

Dodatne inteligentne opcije obuhvataju osvetljenje pokretom i senzor statusa vrata, što vam omogućava praćenje da li su vrata otvorena ili zatvorena putem namenske aplikacije.

Zamenjive komponente

Dodatno, pomoćna baterija za hitne slučajeve osigurava stalnu kontrolu nad elektronikom vrata čak i tokom nestanka struje. Upravljanje kompletnom elektronikom vrata zahteva tri odvojene aplikacije: aplikaciju Ring za video zvono, aplikaciju Yale za bravu Yale Assure SL i aplikaciju M-PWR za sama vrata, uključujući rasvetu i senzor vrata.

Iako će Ring i Yale verovatno lansirati nove brave i zvona, pozitivna stvar je to što su komponente zamenjive.

Kori Sorajs, viši potpredsednik i glavni direktor za inovacije "Masonite Internationala", još prošle godine je potvrdio da, iako se životni viek vrata meri u decenijama, tehnologija u kojoj se nalaze neće tako dugo trajati. Upravo su zato kreirana i dizajnirana za potencijalne nadogradnje tokom vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: