Tehnopolis

Ponedeljak, 27.02.2023.

11:45

Prepoznatljivi izgled odlazi u istoriju: Nokia ima novi logo

Nokia je u nedelju objavila planove za promenu identiteta svog brenda po prvi put u gotovo 60 godina, zajedno s novim logotipom, dok se proizvođač telekomunikacione opreme fokusira na agresivan rast.

Izvor: Jabuka.tv, Rojters

Prepoznatljivi izgled odlazi u istoriju: Nokia ima novi logo
Foto: Profimedia

Novi logo sastoji se od pet različitih oblika koji kreiraju reč NOKIA. Kultna plava boja starog logotipa odbačena je u korist niza boja u zavisnosti od upotrebe.

"Postojala je povezanost s pametnim telefonima, a danas smo kompanija za poslovnu tehnologiju", rekao je izvršni direktor kompanije Peka Lundmark u intervjuu za Rojters.

Nakon što je 2020. preuzeo čelnu dužnost u posrnuloj finskoj kompaniji, Lundmark je postavio strategiju sa tri faze: resetovanje, ubrzanje i skaliranje. Budući da je faza resetovanja sada završena, Lundmark je rekao da počinje druga faza. Dok Nokia i dalje ima za cilj da razvija svoje poslovanje pružaoca usluga, u okviru čega prodaje opremu telekomunikacionim kompanijama, njen glavni fokus sada je prodaja opreme drugim kompanijama.

Velike tehnološke kompanije sarađivale su s proizvođačima telekomunikacione opreme kao što je Nokia kako bi kupcima, uglavnom u proizvodnom sektoru, prodavale privatne 5G mreže i opremu za automatizovane fabrike.

Nokijino usmeravanje prema fabričkoj automatizaciji i centrima podataka, takođe će dovesti do sukoba s velikim tehnološkim kompanijama, poput Microsofta i Amazona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: