Tehnopolis

Ponedeljak, 24.05.2021.

11:55

Nova funkcija Google mapa pomaže korisnicima da se nikada ne izgube

Pored prilagođenih informacija i detaljnijih mapa, Google mape takođe unapređuju Live View funkciju, koja će sada pružiti dodatne podatke i pomoći korisnicima da se nikada ne izgube kada putuju ili šetaju u neistraženom regionu.

Izvor: Autoevolution

Nova funkcija Google mapa pomaže korisnicima da se nikada ne izgube
Foto: AngieYeoh / Shutterstock.com

Google Maps dobija još više funkcija nove generacije, a kompanija Google je prikazala te od novitete za Android i iPhone na svom I/O 2021 događaju.

Počev od ovog novog ažuriranja, korisnici će moći samo da pokrenu Live View na Google mapama i skeniraju svoje okruženje, pomoću aplikacije da bi zatim prikazali sve vrste detalja o prodavnicama i restoranima oko njih. Google je ažurirao Live View boljim informacijama o oznakama ulica, a kompanija je obećala da će aplikacija dobro doći, posebno na složenim raskrsnicama, "tako da tačno znate kojim putem idete i kojim putem bi trebalo da idete".

Govoreći o tome kako utvrditi gde se nalazite, Live View takođe dobija još jednu korisnu funkciju - Mapa će moći da vam pokaže gde ste u odnosu na ključna mesta koja ste posetili, kao što je hotel. Dakle, samo otključajte telefon, otvorite Live View, skenirajte okolinu, a zatim bi trebalo da videte indikator za svoj hotel na vrhu slika snimljenih vašom kamerom, što će vam pomoći da shvatite koliko ste daleko od ovog mesta, a takođe i kako se lakše i brže vratiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: