Tehnopolis

Ponedeljak, 04.07.2016.

09:52

"Rad u Facebooku je poput života u Severnoj Koreji"

Priču bivšeg radnika Facebooka, koja je zapravo inicijalno ispričana u knjizi nazvanoj "Chaos Monkeys: Obscene Fortune and Random Failure in Silicon Valley", a koji je uporedio rad u Facebooku sa životom u Severnoj Koreji, prenio je portal Cnet.

Izvor: radiosarajevo

Foto: Marco Paköeningrat / Flickr.com

U knjizi se Antonio Garsia Martinez, koji je za najveću i najpopularniju društvenu mrežu radio u od 2011. do 2013. godine, nakon čega je dobio otkaz, žestoko obrušio prvenstveno na Marka Zakerberga i generalno radnu, ali i životnu filozofiju u Facebooku. Uporedio je Facebook sa Severnom Korejom i Rimskim carstvom, jasno aludirajući na kult "Velikog Vođe", koji prema njegovim rečima Mark Zakerberg tako pažljivo neguje i obožava.

"Osećaj rada u Facebooku je vrlo sličan osećaju života u Severnoj Koreji ili Kubi. Na zidovima su polepljeni slogani, svi smo nosili uniforme. Shvatio sam da je reč o pojavama kakvima smo svedočili više puta, a pamti ih i istorija. Radi se o egomanijacima koji imaju svoje divlje vožnje, tako smo i svi mi u Facebooku bili samo pešaci u velikoj igri još većeg Marka Zakerberga", tvrdi Martinez.

U delovima knjige koje je objavio Daily Mail piše da kompanija ima posebnu službu pod nazivom Sec koja prati aktivnosti radnika.

Martinez naglašava i kako je bilo prigovora na ženske radnice ako su njihove suknje, prema mišljenju vladajuće strukture, bile prekratke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: