Tehnopolis

Četvrtak, 08.02.2024.

09:58

Windows 10 ili Windows 11 rade sporo? Ubrzajte računar u par klikova

Da li ste znali da Microsoft ima zvaničnu aplikaciju za poboljšavanje performansi Windowsa 10 i Windowsa 11?

Izvor: B92

Windows 10 ili Windows 11 rade sporo? Ubrzajte računar u par klikova
Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Microsoft je u oktobru 2022. godine objavio takozvanu "PC Manager" aplikaciju, sa nekoliko ugrađenih funkcija namenjenih izmeni performamnsi, ubrzavanju programa i održavanju računara u dobrom stanju kada je softver u pitanju.

Sada je aplikacija izašla iz svoje test faze i dostupna je za preuzimanje iz Microsoft Store-a.

Microsoft PC Manager je dostupan za Windows 10 i 11 (x64 i ARM). Kompanija bećava "one-click" rešenje za optimizovanje performansi i iskorišćenost RAM-a, brisanje nepotrebnih fajlova sa diska, prevazilaženje problema koji se jave na operativnom sistemu, antivirus zaštitu i drugo.

Pored osnovnog održavanja sistema, Microsoft PC Manager nudi i neke dodatne funkcije. Tu je lebdeći toolbar sa indikatorom iskorišćenosti RAM-a, link za Snipping Tool, mogućnost pinovanja/kačenja sajtova za brz pristup i drugo.

Microsoft PC Manager aplikacija je prvo bila dostupna samo u Kini, a uskoro će se proširiti i na druge regione. Aplikaciju možete preuzeti ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: