Tehnopolis

Utorak, 21.11.2023.

16:18

PlayStation "zgazio" Xbox u Evropi

Starfield i Forza Motorsport možda su bili udarni Xbox aduti za ovu jesen, ali čini se da te video-igre nisu nimalo pomogle njegovom stanju na tržištu, bar ako gledamo Evropu.

Izvor: HCL

PlayStation
Foto: Shutterstock/Hopix Art

Prema podacima kompanije GSD za evropsko tržište, tokom oktobra je Xbox bio u teškom zaostatku za konkurencijom. Naime, prodato je 52% manje Xbox konzola nego u istom periodu prošle godine, kada je Xbox imao i manje zvučnih naslova u ponudi.

Poređenja radi, PlayStation 5 je u istom mesecu zabeležio rast prodaje od 143%. Situacija za Xbox nije ništa bolja u poređenju sa prošlim mesecom, jer im je pad prodaje konzola bio oko 20%, dok su PlayStation 5 i Switch prodati u više primeraka nego u septembru.

Što se najprodavanijih igara tiče, imamo i malo iznenađenje. U Evropi se Assassin’s Creed Mirage prodao bolje od PS5 ekskluzive, Marvel’s Spider-Man 2.

Na listi najprodavanijih nema Alana Wake 2, ali to je iz razloga što Epic Games kao izdavač ne deli podatke o prodaji, kao i zbog toga što ova video-igra nije imala fizičko izdanje. Evo deset najprodavanijih igara u Evropi tokom oktobra:
  1. EA Sports FC 24
  2. Assassin’s Creed Mirage
  3. Marvel’s Spider-Man 2
  4. Super Mario Bros. Wonder
  5. Grand Theft Auto 5
  6. Lords of the Fallen
  7. Battlefield 2042
  8. Hogwarts Legacy
  9. Red Dead Redemption 2
  10. It Takes Two

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: