Tehnopolis

Petak, 01.09.2023.

10:00

Stižu prve ocene za jednu od najiščekivanijih igara ove godine

Deo recenzija za Bethesdin Starfield je objavljen i kritike su uglavnom pozitivne. Međutim, već sada je jasno da to neće biti najbolje ocenjena igra 2023. godine.

Izvor: hcl.hr

Stižu prve ocene za jednu od najiščekivanijih igara ove godine
Foto: KateV28 / Shutterstock.com

Došao je konačno i taj dan za objavu recenzija velike uzdanice Xboxa – Starfield. Ili barem dela recenzija jer je tu došlo do komplikacija. Ispostavilo se da dosta medija i nezavisnih recenzenata nisu dobili svoj primerak Starfielda za recenzije, barem ne pred istek embarga za objavu recenzija.

U svakom slučaju slučaju, embargo je podignut i objavljeno je stotinjak različitih recenzija koje kažu da je Starfield vrlo dobar, gotovo pa odličan. Na OpenCriticu igra trenutno ima prosek ocjena 88 i preporučuje je 94% recenzenata, dok na Metacriticu ima isti prosek ocena za PC verziju i 87 za Xbox Series varijantu.

Recenzenti hvale sadržajnost igre, interesantnu priču i ono što od Bethesdine igre inače ne bismo očekivali – tehničku ispoliranost i stabilnost. Najčešći prigovori idu na segmentiranost igre (svaki čas se nešto učitava), nespretno upravljanje inventarom i nepostojanje funkcionalne i informativne mape.

Dakle, jasno je već sada da Starfield neće biti najbolje ocenjena igra 2023. godine, ali je i ovim rezultatom na dobrom putu da zabavi fanove Bethesdinih igara. Uostalom, može se reći da su najgori strahovi, oni od tehničkog kolapsa, na kraju ipak otklonjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: