Utorak, 19.03.2013.

15:23

Dokumentarni film o jakni

Šanel jakna je, pored čuvene male crne haljine, bez sumnje jedan od odevnih komada koji ima najdužu istoriju!

Izvor: sml.rs

Default images

Sada je ova čuvena jakna postala zvezda dokumentarnog filma. U pitanju je zapravo četvrti nastavak serije "Inside Chanel", koji prati putovanje jakne, od trenutka kada je nastala prva skica do današnjeg dana. Ova interesantna retrospektiva prikazuje ključne momente kada je u pitanju modna kuća Šanel.

Na nedavno održanoj Šanelovoj modnoj reviji u Parizu bilo je mnogo poznatih zvanica, među kojima i Mila Jovović, koja je za ovu priliku upravo obukla čuvenu Šanel jaknu.
Koko Šanel je davne 1925. godine dizajnirala svoju prvu mekanu jaknu koja je odgovarala ženskoj figuri i nije ometala kretanje. Iako većina ljudi zna osnovne stvari o Koko Šanel i njenom putu do slave, postoji mnogo zanimjivih podataka koji su manje poznati.

Delikatna svila, komotna ramena i uski rukavi su bili prava mala modna revolucija u odnosu na jakne koje su do tada bile veoma strogog kroja, od grubog materijala i čak neprijatne za nošenje.

Od tada je ovaj komad doživeo brojne varijacije na temu, sve do Karla Lagerfelda, koji je predstavio svoju varijantu. Kuća Šanel je čak, u oktobru prošle godine, posvetila ovom komadu odeće izložbu fotografija.
Izložba koju su realizovali kreator kuće Karl Lagerfeld i modna urednica Karin Roitfeld održana je u Sači galeriji u Londonu, zatim u Tokiju, Njujorku i Hong Kongu.

Izložbu prati i knjiga koja sadrži 113 fotografije na kojima su prijatelji kuće - manekeni, dizajneri, glumci i muzičari. Svi oni nose malu crnu jaknu na različite načine. Ovaj bezvremeni odevni komad fotografisao je lično Karl Lagerfeld.

Izvor: sml.rs
Foto: Beta/AP, screenshot/YouTube

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: