Nova vest
Tenis

Utorak, 11.07.2023.

20:48

Đoković krenuo sporo, ali dodao gas i okrenuo Rusa!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona.

Izvor: DP

Autor: DP

Đoković krenuo sporo, ali dodao gas i okrenuo Rusa!
Foto: Profimedia

On je posle preokreta pobedio Rusa Andreja Rubljova 4:6, 6:1, 6:4, 6:3 za dva sata i 48 minuta igre i tako je zakazao duel sa Italijanom Janikom Sinerom.

Đoković je ovim trfijumfom obezbedio 46. polufinale na grend slem turnirima i tako izjednačio rekord Švajcarca Rodžera Federera. Ujedno, ovo je 12. put da se srpski teniser našao među četiri najbolja na Vimbldonu.

Od starta meča videlo se da će ovaj set biti maratonski, sa dužim razmenama, a priliku da prvi prekine tako stanje stvari imao je Đoković.

Igrao se šesti gem kada je Srbin na tacni dobio tri brejk šanse, ali posle velike borbe najduži gem u ovom setu pripao je na kraju Rusu. U nastavku su oba tenisera čuvala ssvoj servis, a u 10. gemu Đoković je pokazao nesigurnost sa osnovne linije, što je bio znak da Rus napadne.

I to mu je pošlo za rukom. Nije Novak najbolje servirao i Rus je odmah iskoristio prvu brejl loptu i idealnom trenutku napravio je brejk za 5:4. U narednom gemu bez problema je odservirao za set i posle 46 minuta prednost je bila na strani sedmog igrača na ATP listi.

Drugi deo ovog susreta doneo je onog pravog, razgoropađenog Đokovića koji je odlučio da se ekspresno vrati u meč.

Samo je on postojao na treneru u drugom setzu, koji je počeo ranim brejkom, a u nastavku je još jednom uzeo servis rivalu što je bilo dovoljno da posle pet gemova u nizu može da računa da je došao do izjednačenja.

U spektakularnom setu Novak je Rusu dozvolio samo jedan gem i posle 28 minuta igre i pored njegovog imena je stajao broj 1 u koloni za setove.

Sve do petog gema trećeg seta delovalo je da nećemo videti brejk, pošto su oba rivala bila prilično sigurna kada su servirala.

Tada je Novak zaigrao u modu iz drugog seta, uspeo je da nametne ritam, napao je i to mu je donelo prvi brejk u ovom setu. Ta prednost mu je bila dovoljna da dobije i treći deo igre, za potpuni preokret i vođstvo u setovima, ali se mnogo namučio da to i ostvari.

Kada je trebalo rutinski da završi posao u 10. gemu, Đoković se kockao, jer je tokom 15-minutnog gema morao da spašava tri brejk lopte i tek je petu šansu iskoristio da povede sa 2:1 u setovima.

Polako je osvajač 23. grend slem titula stiskao gas i već u trećem gemu četvrtog set napravio je brejk. Ništa više od toga nije bilo potrebno i Đoković je u mirnom ritmu priveo meč kraju za novo polufinale Vimbldona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu