Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 10.07.2023.

17:00

Đoković slomio bombardera Hurkača za novo četvrtfinale Vimbldona

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je posle velike boreb i četiri seta pobedio Huberta Hurkača 7:6 (6), 7:6 (6), 5:7, 6:4.

Izvor: DP

Autor: DP

Đoković slomio bombardera Hurkača za novo četvrtfinale Vimbldona
Foto: Profimedia

Đoković je posle dva dana igranja uspeo da sruši neugodnog Poljaka, posle ukupno tri sata i šest minuta na terenu, čime je zakazao okršaj sa Rusom Andrejem Rubljovim.

Londonsku noć mrmota u prvom setu prekinuo je taj-brejk, koji je doneo više uzbuđenja nego prethodnih 12 gemova, u kojima smo videli odlične servise Hurkača, ali i Novaka Đokovića.

Nije bilo niti jedne brejk lopte u ovom delu meča, a onda je Novak pokazao da je neuništiv kada su taj-brejkovi u pitanju.

Majstor taj-brejkova suočavao se sa tri set lopte, od čega je jedna bila na servis bombardera Hurkača. Ipak, stegla se ruka Poljaku, dva puta je pogrešio, a onda još toliko i set je pripao Đokoviću, koji se sa ivice ambisa vratio. Kao što se očekivalo, nijanse su odlučivale,

Hurkač je ispaljivao projektile iz servisa, ali sa druge strane i gotovo u svakoj dužoj razmeni je grešio.

U prvom setu Đoković je oborio rekord Pita Samprasa po broju dobijenih taj-brejkovau nizu na grend slemovima.

Razmena sigurnih i brzih servis gemova nastavljana je i u drugom mestu. Čuvali su teniseri svoj početni udarac, a najviše drame viđeno je u osmom gemu ovog seta, kada je Đoković imao brejk priliku i šansu da ovaj duel možda završi i pre policijskog časa u Londonu.

Imao je srpski teniser čak četiri šanse da oduzme servis Polajku, ali se Hurkač odbranio projektilima i jednim fenomenalnim poenom. Hurkač odigrao nerealan volej na brejk lopti tako da je loptica dobila felš i krenula da se vraća u njegovo polje.

Novak krenuo da je juri, prebacio je, ali se i upecao na mreži i na kraju je gem priprao poljskom igraču. Ponovo su oba tenisera sačuvala servis gemove, ponovo se igrao taj-brejk, a vremena do policijskog časa ostalo je taman toliko da se ovaj deo igre završi.

Srpski teniser u taj-brejku opet je morao da prolazi kroz dramu, ali je još jednom pokazao da je majstor kada se do ovog dela meča dođe. Iskontolisao je napade Hurkača i na kraju identičnim rezultatom 8:6 došao do drugog seta, posle kog je meč prekinut i pomeren za ponedeljak.

Nastavak meča u ponedeljak doneo je bolji pristup Hurkača, Đoković je imao drugačiji stav nego u nedelju. Ali ništa više nije bilo drugačije. Igralo se gem za gem, čuvao se servis i šasne za brejk nije bilo do 12. gema.

Kada je Đoković morao da se čupa iz neugodne situacije, imao je Hurkač dve brejk ujedno i set lopte, ali je drugu iskoristio i u uveo meč u četvrti set.

Sve već viđeno bilo je do sedmog gema u četvrtom setu, a ond aje Hurkač konačno počeo da ima nesigrunosti kada servira. Prvo je omogućio Novaku dbe vezane brejk lopte, ali je sve obe uspeo da spasi.

Nije Đoković odustao, usledila je i treća šansa, koju je iskoristio i prvi put na meču oduzeo je servis svom rivalu. Posle 22 gema u meču poljski bombarder je poklekao, a posle toga bio je samo rutinski posao za Đokovića.

Na kraju je sa nulom odservirao aza pobedu u svom jubilarnom 100. meču na Vimbldonu, gće će 14. put igrati četvrtfinale.

Sva dešavanja iz Londona mogli ste da pratte u LIVE BLOG-u B92,net.

U

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu