Nova vest
Tenis

Nedelja, 09.07.2023.

21:30

Srce šampiona – Švjontek sa ivice ambisa do prvog četvrtfinala na Vimbldonu

Poljska teniserka Iga Švjontek plasirala se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je pobedila Belindu Benčić iz Švajcarske 6:7 (4), 7:6 (2), 6:3.

Izvor: DP

Autor: DP

Srce šampiona – Švjontek sa ivice ambisa do prvog četvrtfinala na Vimbldonu
Foto: Profimedia

Najbolja igračica na planeti posle velikog preokreta, spasene dve meč lopte, uspela je da slomi otpor olimpijske šampionke i da se prvi put u karijeri nađe u četvrtfinalu grend slema u Londonu, posle tri sata i četiri minuta igre.

Belinda Benčić povela je protiv Ige Švjontek, koja nekarakteristično slabo otvorila ovaj meč osmine finala. Imala je problem i sa žuljevima, tražila je medicinski taj-aut u oom delu igre, koji je posle 65 minuta dobila olimpijska šampionka.

Imala je najbolja na svetu i sama priliku da dobije prvi deo igre, u 10. gemu nije iskoristila dve set lopte, ali je teniserka iz Švajcarske uspela da posle dobre igre u taj-brejka dođe na korak od četvrfinala. Osvajačica zlata iz Tokija iskoristila je četvrtu set loptu i povela sa 1-0.

Očekivano, Švjontek je bolje počela drugi set, odmah je oduzela servis protivnici i povela sa 2:0. Nije Belinda odustala od svog stila igre, što joj se isplatilo u šestom gemu.

.

Tada je vratila brejk i najavila veliku borbu u nastavku seta. Igračica iz Švajcarske izborila je taj-brejk, a u 12. gemu mogla je da slavi prolazak u četvrtfinale.

Imala je dve set lopte na servis protivnice, ali najbolja teniserka sveta nije poklekla pod pritiskom, hrabro je doigrala na obe šanse i sa ivice poraza uspela je da uvede set u taj-brejk, koji je rutinski dobila. Za izjednačenje i treći odličujući set.

U odlučujuem delu Iga je stisla gas, uhvatila je svoj ritam. Iskoristila je sve šanse, počev o toga da je nivo tenisa kod protivnice pao zbog problema sa bolovima u ruci.

Bila je dosta sigurnije u svojim udarcima, a jedan brejk bio joj je dovoljan da se uzme ovaj deo igre i da izbori plasman među osam najboljih na travnatom grend slemu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu