Nova vest
Tenis

Nedelja, 09.07.2023.

18:30

Đoković na set od četvrtfinala – na terenu od 16 časova

Srpski teniser Novak Đoković meč osmine finala Vimbldona protiv Poljaka Huberta Hurkača nastaviće u ponedeljak.

Izvor: DP

Autor: DP

Đoković na set od četvrtfinala – na terenu od 16 časova
Foto: Profimedia

Meč Đokovića i Hurkača bio je poslednji na Centralnom terenu i počeo je posle ženskog singla, u kom je poljska teniserka Iga Švjontek posle više od tri sata, preokreta i dve spasene meč lopte pobedila Belindu Benčić iz Švajcarske.

Posle drugog seta okršaj je prekinut zbog policijskog časa u Londonu, a u tom trenutku Đoković je imao prednost od 2-0, nakon dobijenog drugog taj-brejka.

Susret je do momenta prekida trajao sat i 49 minuta, a viđeno je Đokovićevo vraćanje sa ivice ambisa u prvom setu, kao i rekord po broju dobijenih taj-brejkovau nizu na grend slemovima.

Poen koji je verovatno odlučio da se ovaj meč ne završi u nedelju, dogodio se u osmom gemu drugog seta, kada je Hurkač na brejk loptu Đokovića odigrao bizaran potez.

Srpski teniser u taj-brejku opet je morao da prolazi kroz dramu, ali je još jednom pokazao da je majstor kada se do ovog dela meča dođe.

Hurkač i Đoković će u ponedeljak ponovo na teren, nastavak njihovog meča biće drugi na programu na Centralnom terenu, što znači da neće početi pre 16.00 sati po našem vremenu.



Sva dešavanja iz Londona mogli ste da pratite u LIVE BLOG-u B92. net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

317 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu