Nova vest
Tenis

Utorak, 04.07.2023.

19:05

Još ima baruta u rukama Endija Marija – 6:3, 6:0, 6:1 na startu Vimbldona

Laka, prelaka pobeda Endija pred krcatim tribinama Centralnog terena, dominacija protiv nedoraslog rivala i priprema pred daleko teži izazov koji sledi.

Izvor: B92

Autor:B92

Još ima baruta u rukama Endija Marija – 6:3, 6:0, 6:1 na startu Vimbldona
Foto: Profimedia.rs

Trostruki Grend Slem šampion i dvostruki prvak Vimbldona Endi Mari ponovo je bio na velikoj sceni. Krcate tribine najvećeg teniskog stadiona, kultno mesto, ovacije, Federer kao podrška na tribinama...

Nije smeo da izneveri Endi, znao je to, pa je odigrao najbolje što ume a to je bilo više no dovoljno da potuče domaćeg predstavnika Rajana Penistona u tri seta.

O meču mačke i miša najbolje svedoči činjenica da je Endi rivalu dopustio samo četiri gema.

To, više no išta drugo, govori u prilog dominaciji 36 - godišnjeg igrača koji je u velikom stilu zakoračio u svoje 15. učešće na kultnom turniru.

Endi je negde od sredine prvog seta preuzeo punu kontrolu meča i više se nije osvrtao.

Između prvog i trećeg seta uspeo je da naniže devet uzastopnih gemova. Peniston je bio nokautiran, a publika oduševljena. Seta na stare dane se probudila.

Do kraja, Mari je imao da rutinski završi posao - što je i uradio. Bez trzavica i bilo kakvog nagoveštaja preokreta sa druge strane protekao je preostali deo meča.

Ovacije, na kraju, za obojicu tenisera.

Marija sada očekuje daleko teže iskušenje u drugom kolu, sudar sa boljim iz duela Dominik Tim - Stefanos Cicipas (meč prekinut danas).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu