Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 01.07.2019.

08:40

Počinje Vimbldon: Đoković brani titulu, još četvoro Srba na terenu

Najprestižniji teniski turnir na svetu Vimbldon, otvoreni šampionat Engleske, počinje u ponedeljak u Londonu po 133. put.

Izvor: LN

Autor: LN

Počinje Vimbldon: Đoković brani titulu, još četvoro Srba na terenu
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Titulu u muškoj konkurenciji brani srpski teniser Novak Đoković, koji na centralni teren izlazi odmah prvog dana, a rival mu je od 14 sati Nemac Filip Kolšrajber.

Pre Đokovića na teren izlazi Janko Tipsarević, koji za protivnika ima Japanca Jošihita Nišioku, dok posle Novaka na teren ide Dušan Lajović, koji najranije od 15 časova igra protiv Poljaka Huberta Hurkača, a zatim pred publiku izlazi i MIomir Kecmanović, koji najranije od 17 časova igra protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene.

U ženskoj konkurenciji trofej brani Nemica Angelik Kerber, a prvog dana na teren će Aleksandra Krunić protiv Čehinje Karoline Muhove.

Sten Vavrinka od 12h igra protiv Rubena Bemelmansa, Stefanos Cicipas protiv Tomasa Fabijana, Saša Zverev protiv Jirija Veselija...

Vimbldon se igra za ukupni nagradni fond od 38 miliona funti.

Događaje sa Vimbldona će pratiti naš Zoran Kecman

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu