Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 11.09.2023.

12:53

Srbija u nikad lošijoj poziciji na žrebu za EP

Vaterpolisti Srbije će u utorak saznati svoje rivale za naredno Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Srbija u nikad lošijoj poziciji na žrebu za EP
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srbija koja je aktuelni dvostruki olipijski pobednik će se naći u tek petom šeširu na ovom žrebu.

Razlog je taj, što su na poslednjem EP u Splitu bili na tek devetom mestu, zbog čega su morali da igraju i kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

Osam najboljih iz Splita igraće u prvoj diviziji, a podeljeni su u četiri šešira: u prvom su Hrvatska i Mađarska, u drugom Španija i Italija, u trećem Grčka i Francuska, a u četvrtom Crna Gora i Gruzija. Ekipe iz druge divizije su u dva šešira: u petom su Srbija, Holandija, Nemačka i Rumunija, a u šestom Izrael, Malta, Slovačka i Slovenija.

Prva i druga selekcija iz dve grupe prve divizije plasiraće se direktno u četvrfinale, dok će treća i četvrta razigravati sa prvom i drugom selekcijom iz dve grupe druge divizije. To znači da "delfine" čeka paklen put do polufinala. Inače, najbolja reprezentacija sa EP izboriće Olimpijske igre. Ukoliko finale, kao na SP, igraju Mađari i Grci, onda i bronza donosi kartu za Pariz. Poslednja šansa za odlazak u Francusku prestonicu je SP od 2. do 18. februara u Dohi (Katar), gde će još četiri selekcije izboriti Igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu