Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 04.09.2023.

19:00

Srpkinja u koju se uzdaju Amerikanci: Obožavam leskovačke ćevape, uzor je Nole

Listajući imena juniora i juniorki naleteli smo na Ivu Jović, Srpkinju koja igra pod američkom zastavom.

Izvor: Milan Tomić

Autor: Milan Tomić

Srpkinja u koju se uzdaju Amerikanci: Obožavam leskovačke ćevape, uzor je Nole
Foto: Milan Tomić/B92.net

Rođena u Los Anđelesu, majka Srpkinja iz Splita, otac iz Leskovca, polako krči svoj put u "belom sportu".

Na startu US opena poražena je od Marokanke Aje El Auni sa 7:6 (5), 3:6, 6:4, posle više od dva i po časa borbe.

"Probala sam da igram kako mogu. Nisam dugo igrala tenis, bila sam povređena nekoliko meseci. Ovo mi je prvi turnir po povratku. Žao mi je što nisam mogla bolje da završavam neke poene. Ali, to je što je. Protivnica nije promašivala mnogo. Nisam ja mogla kvalitet tenisa da nađem, pošto nisam mnogo trenirala kako sam htela pre Grend slema", priča Iva na sasvim dobrom srpskom jeziku.

Na momente, tenis na terenu broj 14 bio je toliko jakog intenziteta da je delovalo kao da je seniorska konkurencija u pitanju. Jovićeva će uskoro oprobati i protiv starijih od sebe.

"Imam neke profesionalne turnire da odigram, da se vratim u formu. Posle ću imati Oranž Boul na Floridi da odigram i još neke manje profesionalne turnire".

Iva poznaje naše juniorke, Miju Ristić i Teodoru Kostović, a uzori su joj Novak Đoković i Belinda Benčić.

Pre nego što je sve postalo ozbiljno kada je tenis u pitanju, u Srbiju je dolazila leti za vreme raspusta na po nekoliko meseci. Naravno da joj se dopada naša hrana.

"Obožavam leskovačke ćevape, burek, pite", kaže Jovićeva u razgovoru sa srpskim medijima u bašti ispred pres centra.

Iva ima 15 godina, jednostavno uživa igrajući tenis, željna da se jednog dana oproba na Turu pred velikim auditorijumom.

"Volim da igram tenis. Želela bih da igram na Turu, da igram kao profesionalac Grend slemove, da igram na najvećim stadionima. Naravno, hoćeš da budeš što bolje rangiran. Hoću da igram pred puno ljudi", zaključila je Jovićeva.

Šampionka prestižnog Oranž Boula nastupa pod američkom zastavom, a kako kaže, tamošnji Savez (USTA) finansira treninge, organizuje putovanja i odlaske na turnire, pružajući podršku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu