Nova vest
Tenis

Utorak, 26.09.2023.

09:24

"Đoković je čist, Federer megaloman" VIDEO

Francuskom novinaru Benoi Mejlinu se nikako ne dopada Lejver kup, tačnije termin njegovog održavanja.

Izvor: B92

Autor:B92

EPA-EFE/ANDY RAIN

Švajcarski teniser Rodžer Federer je osnivač istog, a Mejlin smatra da iza toga stoje "megalomanske tendencije" nekada najboljeg tenisera sveta.

To je dovelo i do promene percepcije kod Francuza kada su Novak Đoković i Rodžer Federer u pitanju.

"Što sam stariji, sve više počinjem sebi da postavljam pitanja o imidžu koji imam o Federeru i o imidžu koji sam imao o Đokoviću. I što više idemo napred, sve više shvatam da je Đoković čist teniser. On je taj koji je stvorio PTPA, koji pokušava da obezbedi da se što više novca preraspodeli, čak i na sekundarno kolo, dok kod Federera počinjem da se pomalo plašim te megalomanske strane čoveka koji je čak i stvorio takmičenje, koje nije na njegovo ime, ali je ipak njegova stvar", izjavio je Mejlin.

Potom je objasnio svoj stav o Lejver kupu.

"I to je samo za zvezde, nije za male igrače. Opet, zašto ovo takmičenje nije ostavio za kraj godine? Zašto je hteo ovo da uradi usred sezone, da za**be jer, iskreno, ova priča je za***na. Pogledajte Mec (ATP 250), bili su primorani da ga pomere, inače bi turnir bio mrtav. I shvatate da će malo po malo ovu nedelju Lejver kupa učiniti praznom. Još jednom, ako se razvija, to je zato što je Federer taj koji to želi. Pogledajte Federera 2019, kada ide na egzibiciju sa Zverevim u Latinsku Ameriku, on to radi u isto vreme kada je nedelja Dejvis kupa. On ionako s**e po Dejvis kupu radeći ovo", zaključio je Mejlin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu