Nova vest
Tenis

Petak, 22.09.2023.

16:44

"Novak je broj 1 za tenisere"

Nekadašnji četvrti igrač sveta Greg Rusedski smatra da je, prema mišljenju tenisera, Novak Đoković najbolji na svetu.

Izvor:

Autor:

Foto: Profimedia

Srpski teniser je trenutno vodeći na ATP listi sa značajnom prednošću, ali i mnogo većim brojem bodova koje brani do kraja sezone.

Nekadašnji finalista na US Openu smatra da je Đoković najbolji ove godine iako je proveo manje vremena na prvom mestu u odnosu na Karlosa Alkarasa (20 naspram 18).

"Za tenisere je Novak broj 1 za ovu godinu, iako je proveo manje nedjelja na toj poziciji od Karlosa. Razlog je jednostavan, on nije mogao da igra na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju", rekao je Rusedski.

Svestan je da bi prednost Đokovića bila veća da mu je dozvoljeno više da igra.

"Teniseri znaju i koliko je Đoković izgubio velikih turnira zbog kovida. Sve to treba da se uzme u obzir. Mislim da se i Novak osećao najboljim na svetu, i kada to ATP rejting nije pokazivao, baš zbog svega toga", dodao je Rusedski.

Nije razočaran u Alkarasa zbog činjenice da nije odbranio titulu na US Openu.

"Prvi put u karijeri je bio u toj poziciji, stigao je do polufinala i to je sasvim dobar rezlutat. Za većinu igrača je polufinale grend slema najbolji rezultat u karijeri, trenutak kada shvate da mogu još više", zaključio je Rusedski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu