Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 18.09.2023.

18:26

"Đoković je GOAT i još nije završio"

Daren Kejhil govorio je o Novaku Đokoviću i njegovoj poslednjoj grend slem tituli osvojenoj na US Openu.

Izvor: B92

Autor:B92

EPA-EFE/JUSTIN LANE

Đoković je finalu grend slema u Njujorku pobeddio Danila Medvedeva 6:3, 7:6 (7-5), 6:3, čime je došao do rekordnog 24. trofeja na najvećim turnirima, a teniski analitičar za ESPN kaže da je drugi set bio ključan.

"Kada se igra protiv Medvedeva najteže je to što lopta posle njegovog bekhenda ima jako nizak odskok, negde oko kolena. Kada to pogađa, teško je fizički igrati s njim, jer treba to u kontinuitetu vraćati. Zato je Novak igrao toliko slajsa na bekhendu, taj udarac mu je dovoljno dobar i fizički je lakše… Đoković je odigrao oko 100 bekhend slajsova, a promašio je svega četiri. On je najveći teniser kojeg sam video, to više nije pitanje. Svi imaju svoje favorite: Rodžera, Rafu, Roda Lejvera, ali raditi ono što Novak radi, koji je pritom mnogo zaostajao za Rodžerom i Rafom… Neverovatno je to. I još nije završio", rekao je Kejhil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu