Nova vest
Odbojka

Subota, 23.09.2023.

14:09

Aleksić: Šta reći za ovaj tim, najbolji meč ovog leta; Bošković: Da izborimo vizu

Odbojkašica Srbije Maja Aleksić bila je zadovoljna nakon pobede nad Holandijom sa ubedljivih 3:0 u meču kvalifikacija za Olimpijske igre.

Izvor:

Autor:

Aleksić: Šta reći za ovaj tim, najbolji meč ovog leta; Bošković: Da izborimo vizu
Foto: Profimedia

Ta pobeda je naš tim značajno približio planeternoj smotri naredne godine u Pariu, a srednja blokerka je dala značajan doprinos sa 14 poena protiv "lala".

Sjajna je bila na mreži, pa je tako pet od njenih 14 poena bilo iz bloka.

"Šta reći za ovu ekipu, ovaj tim, za ovu utakmicu uopšte? Mislim da je ovo naš najbolji meč na turniru, možda i za celo leto uopšte. Svi smo bili maksimalno fokusirani, dali smo sve od sebe na terenu. To se rezultatski i videlo", rekla je vidno uzbuđena Maja i dodala:

"Ovo je Srbija kakvu mi želimo... Ovako želimo da izgledamo - da svako odigra i da maksmum. Znale smo koliko nam znači ova pobeda posle jučerašnjeg poraza. One su juče dobile Kinu, pa je bilo jasno da će doći motivisane jer imaju šansu da prođu dalje. Od početka smo pokazale našu igru, a kad je tako onda nam niko ništa ne može."

Svoj sud o meču je dala i Tijana Bošković, koja je bila najefikasnija na meču sa 20 poena.

"Složila bih se sa Majom. Mislim da je ovo bila naša najkvalitetnija partija od početka takmičenja. Drago mi je kako smo odreagovale posle jučerašnjeg poraza. Nije bilo lako oporaviti se, ali još jednom smo pokazale zašto smo jedna od najboljih reprezentacija na svetu. Zadovoljni smo, mislim da smo selekciju Holandije nadigrali u svim elementima. Nijednog trenutka nismo osetile strah da bi rezultat mogao da se promeni i utakmica ode u njihovu korist. Sve je ispalo super na kraju. Sutra nas očekuje još jedna utakmica, želimo da završimo turnir pobedom i izborimo olimpijsku vizu", istakla je Bošković, najbolja odbojkašica sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu