Nova vest
Odbojka

Subota, 23.09.2023.

11:18

Ekspresan trijumf perfektne Srbije – naziru se Olimpijske igre!

Odbojkašice Srbije savladale su Holandiju rezultatom 3:0 u kvailifikacijama za Olimpijske igre sledeće godine, koji se igra u kineskom Ningbou

Izvor:

Autor:

Ekspresan trijumf perfektne Srbije – naziru se Olimpijske igre!
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

Bila je to repriza nedavnog polufinala Evropskog prvenstva u kom je takođe selekcija Đovana Gvidetija slavila sa 3:1.

Ovog puta je po setovima bilo 25:19, 25:16 i 25:20 za manje od sat i po vremena igre.

Tijana Bošković je još jednom bila najefikasnija sa 20 poena, Sara Lozo je dodala 15, a Maja Aleksić 14. Kod Holandije se istakla Nova Marin, koja je jedina i bila dvocifrena sa 11 poena.

Samo dan posle poraza od Dominikanske Republike naše igračice su se fenomenalno vratile na pobednički kolosek i samo u prvom setu dozvolile bilo kakvu neizvesnost.

U ranoj fazi su se odvojile, ali se Holandija sredinom seta vratila u egal, nakon čega je usledio još jedan nalet Srbije kojim je stavljena tačka na taj period. Ispostaviće se i čitav meč.

Pokušavao je selektor Holandije Feliks Koslovski da rotira, ali nije bilo rešenja. Fenomenalno su izgledale Gvidetijeve igračice i nisu imale niti jednu grešku iz igre, a tek šest ukupno.

Srbija je sa ovom pobedom postala jedina ekipa sa pet pobeda u grupi. Imaju i jedan poraz, onaj protiv Dominikane koja je trenutno drugoplasirana sa 4 pobede i porazom. Do kraja Srbiji ostaje duel sa domaćinom Kinom.

Kasnije tokom dana Dominikanska Republika igra svoj meč sa Kinom i u slučaju pobede karipske selekcije od 3:0 ili 3:1, Srbija će već danas izboriti "vizu" za Pariz.

U slučaju da se to ne desi, Srbija bi pobedom nad Kinom u nedelju (13.30) mogla da osigura svoje mesto među najboljim na svetu.

Podsetimo, postoje tri kvalifikacione grupe i iz svake će proći po dve najbolje plasirane. Preostalih pet učesnika će biti saopšteno 17. juna na osnovu FIVB rang liste, a posle preliminarne faze Lige Nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve
Odbojka

Srbija ide na SP u Manili

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije izborila je plasman na Svetsko prvenstvo 2025. u Manili na osnovu rang liste Svetske odbojkaške federacije (FIVB).

Beta

14:02

4 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu