Nova vest
Košarka

Utorak, 03.10.2023.

11:45

Lebron ima poseban motiv u 21. sezoni

Lebron Džejms spreman je za novu NBA sezonu koja će mu biti 21. u karijeri.

Izvor: B92

Autor:B92

Lebron ima poseban motiv u 21. sezoni
Foto: Profimedia

Prvi pik sa drafta 2003. nosiće broj 23 u Los Anđeles Lejkersima.

A novu sezonu posvećuje svom sinu Broniju, koji je u julu doživeo srčani udar na treningu na koledžu.

"Posvećujem ovu sezonu Broniju zbog incidenta koji se dogodio letos. To sve dovodi u drugačiju perspektivu. Nije bitno šta se dešava u tvom životu u tom trenutku, jedina bitna stvar je porodica. Videti kroz šta je prošao, kroz šta prolazi ovih meseci, to je mnogo", rekao je Džejms.

Broni se još nije vratio maksimalnom košarkaškom treningu, dok tim prati njegovo medicinsko stanje.

"Broni je izuzetno dobro. Počeo je proces oporavka za povratak na parket ove sezone sa saigračima na USC (Univerzitet Južna Kalifornija). Posle uspešne operacije koju je imao, samo napreduje. Prošli smo kroz oluju emocija ovog leta, ali najvažnije je da imamo jedni druge. Držali smo se zajedno i dali Broniju snagu da prođe kroz ceo proces i srećni smo gde se nalazi danas", istakao je Lebron.

Mlađem Džejmsu je dijagnostifikovana urođena srčana mana koja je verovatno prouzrokovala zastoj srca, ali lekari očekuju da će moći da se vrati košarci.

Broniju se predviđalo da bude izabran u prvoj rundi drafta 2024, a Lebron je odavno izrazio želju da igra zajedno sa sinom u NBA ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu