Nova vest
Košarka

Nedelja, 01.10.2023.

17:56

Džru Holidej ostaje u zelenom – Portland ga prosledio Bostonu

Američki plejmejker Džru Holidej novi je član Bostona, potvrdio je Adrijan Vojnarovski.

Izvor:

Autor:

Džru Holidej ostaje u zelenom – Portland ga prosledio Bostonu
Foto: Profimedia

U Masačusets stiže iz Portlanda gde je nedavno stigao u razmeni koja je Demijena Lilarda poslala u Milvoki.

Seltiksi su se zarad njega odrekli Malkolma Brogdona, Roberta Vilijamsa, pika prve runde Golden Stejta na narednom draftu, kao i nezaštićeni pik prve runde za draft 2029. godine.

Znalo se da Holidej neće dugo ostati u Portlandu koji je spreman da krene u izgradnju novog tima od temelja sa mladim zvezdama, a 33-godišnji veteran se nije uklapao u tu strategiju.

I kladionice su davale najveće šanse Bostonu, ali je postojala mogućnost da upravo on bude novi plejmejker Majamija nakon što je tim sa Floride ostao bez primarne mete Lilarda.

Holidej će u Bostonu sa Tejtumom i Braunom formirati novu "veliku trojku" u NBA ligi i biti jedan od glavnih favorita za prvo mesto na Istoku, posledično i osvajanje prstena. Naravno, ne treba zaboraviti ni Kristapsa Porzingisa.

U prošloj sezoni je imao 19,3 poena po meču što je njegov lični rekord. uz 7,4 asistencije i pet skokova. Reč je o možda i najboljem defanzivcu lige na bekovskim pozicijama koji je pet puta bio u najboljim odbrambenim postavama u NBA.

Tokom svog trogodišnjeg mandata sa Baksima je osvojio titulu 2021. godine i dva puta bio učesnik Ol-star meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu