Nova vest
Košarka

Nedelja, 08.01.2023.

08:00

Dončićev ples: 34 poena i tripl-dabl

Košarkaši Dalas Maveriksa su na krilima Luke Dončića nadigrali Nju Orleans Pelikanse rezultatom 127:117 u noći iza nas.

Izvor: SN

Autor: SN

Dončićev ples: 34 poena i tripl-dabl
Foto: Tanjug/AP Photo/Richard W. Rodriguez

Dalas polako, ali sigurno, hvata priključak za mesto među četiri najbolje ekipe Zapada što u plej-ofu donosi prednost domaćeg terena.

Kakva "ludnica" vlada u NBA ligi dovoljno je reći da su nadigrali Pelikanse nanevši im četvrti poraz u pet mečeva, a do skoro su bili prvi u konferenciji.

Luka Dončić je ponovo bio heroj Maveriksa, a sada je ubacio 34 poena uz 10 skokova i 10 asistencija, ali i 7 izgubljenih lopti.

Slovenačkom reprezentativcu je ovo bio deveti tripl-dabl u sezoni, a odmah u prvoj četvrtini je razigrao Krisa Vuda koji sa 6 brzih poena otvara meč i nakon 12 minuta košarke na semaforu je 34:15 za Dalas.

Već tada su Maveriksi "pokazali zube" i oslabljenim Pelikanima najavili poraz, pošto su gosti iz Luizijane na meč došli bez Zajona Vilijamsona, Brendona Ingrama i bez Si Džeja Mekaluma, trojice ubedljivo najboljih igrača.

"Nisam bio svestan da sam postigao tripl-dabl, ali evo, sve se vidi na semaforu", rekao je Dončić posle utakmice.

Koliko je Dalas "ugušio" Pelikanse dovoljno govori podatak da su u prvoj četvrtini šutirali 0/9 za tri poena, a na kraju poraženis a 127:117 nakon izuzetno velikog napora u naredne tri deonice.

Morali su u svakoj da ubace preko 30 poena kako bi smanjili zaostatak, a opet su poraženi dvocifrenom razlikom.

NBA, rezultati


San Antonio - Boston 116:121
Čikago - Juta 126:118
Dalas - Nju Orleans 127:117
Golden Stejt - Orlando 101:115
Sakramento - LA Lejkers 134:136

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu