Nova vest
Košarka

Utorak, 20.12.2016.

08:13

Partija karijere Nikole Jokića!

Nikola Jokić pružio je prethodne noći partiju karijere u NBA ligi – 27 poena (12/16 za dva, 1/1 za tri), 15 skokova i devet asistencija.

Izvor:

Autor:

Partija karijere Nikole Jokića!
Getty Images

Joka je predvodio Denver Nagetse do trijumfa nad Dalas Meveriksima 117:107, a do spomenutog učinka stigao je za 38 minuta provedenih na parketu.

Momak iz Sombora je po treći put izjednačio svoj košgeterski rekord u najjačoj ligi sveta, pošto je dva puta već ubacivao po 27 poena, a samo jedna asistencija delila ga je od prvog tripl-dabl učinka.

Sjajnu partiju pružio je i Geri Heris sa 24 poena i četiri asistencije, a odličan je bio je Emanuel Mudijaj sa 18 poena, sedam uspešnih dodavanja i pet uhvaćenih lopti.

Vilson Čendler dodao je 17 poena, osam skokova i četiri asistencije, Danilo Galinari tri poena manje, dok je Vili Barton sa klupe zabeležio 11 poena.

Kod gostiju iz Teksasa najbolji je bio Deron Vilijams sa 23 poena i osam asistencija, Harison Barns upisao je 19, Set Kari 14, a Dvajt Pauel i Džej-Džej Barea po 11 poena.

S druge strane, Boban Marjanović je dobio šansu u duelu Detroit Pistonsa i Bulsa u Čikagu, ali tek kada je pobednik već bio rešen – 113:82.

Ipak, Bobi je za sedam minuta u igri postigao šest poena (3/6 za dva), uz po dva skoka i bloka, odnosno jednu ukradenu loptu.

Najbolji u poraženom sastavu bio bio je rezervista Džon Luer sa 16 poena i pet skokova, a dvocifren je bio samo još Tobajas Heris sa 10 poena. Andre Dramond zabeležio je svega devet poena, a Redži Džekson sedam.

Bulsi su za razliku od ekipe iz 'Motor Sitija' odigrali savršen timski meč, gotovo svi igrači dali su podjednak doprinos, pa i ne čudi što su poprilično lagano stigli do trijumfa.

Bolji od ostalih bio je Džimi Batler sa 19 poena i šest uspešnih dodavanja, Tadž Gibson dodao je 16, Robin Lopes 14, a Dvejn Vejd, Dag Mekdermont i Nikola Mirotić po 13 poena. Veoma dobar bio je i Radžon Rondo sa 10 poena, 14 asistencija i osam uhvaćenih lopti.

Prethodne noći na terenu se našao i treći srpski predstavnik u NBA ligi, ali, za razliku od Jokića i Marjanovića, Nemanja Bjelica nije uspeo da se upiše među strelce.

Beli je u pobedi Minesota Timbervulsa nad Finiks Sansima igrao 13 minuta, međutim – promašio je oba šuta za dva, odnosno za tri poena, a imao je dve asistencije i jedan skok.

Još jednom je najbolji kod domaćina Karl-Entoni Tauns sa 28 poena i 15 skokova, a najveću podršku imao je u Endruu Viginsu koji se zaustavio na 26, uz četiri skoka i tri ukradene.

Veoma dobar bio je i Zek Lavin sa 23 poena, Gorgi Đeng imao je deset poena i devet skokova, a Riki Rubio je pored 12 asistencija upisao i osam poena.

Goste iz Arizone predvodio je Erik Bledsou sa 27 poena, Brendon Najt dodao je 23 s klupe, dok je Devin Buker zabeležio 18 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Novo Sport Video Menu