Nova vest
Košarka

Subota, 26.08.2023.

16:30

Pešić: Važna utakmica, da pokažemo da vredimo

Selektor Srbije Svetislav Pešić govorio je posle meča sa Kinom.

Izvor: B92

Autor:B92

Pešić: Važna utakmica, da pokažemo da vredimo
Foto: Joaqui Flores/Starsport.rs

Srbija je na startu Mundobasketa pobedila Kinu 106:63 u prvom kolu grupe B.

"Utakmica kao i svaka druga, pripremi smo plan. Prvi cilj da dobijemo prvu utakmicu, poseban posao smo uradili pre meča, kako treba da igramo u odbrani, tranziciji... Imamo novi tim, koji se prvi put takmiči. Nismo imali mnogo vremena, ali smo preuzeli odgovornost u odbrani.Treća deonica menja meč u svoj utakmici, pokazali smo reakciju. Sada treba da nastavio ovako, protiv Portorika. Dobro smo se pripremili sa utakmicu, a sve što smo planirali smo uspeli da sprovedemo u delo. Ostvarili smo važna pobedu, a prikazali smo i veoma dobru partiju u oba smera. Odbrana je bila na željenom nivou, a iz dobre odbrane imali smo dovoljno samopouzdanja za igru u napadu", rekao je Pešić.

“Ovo je potpuno novi tim. Utakmica sa Kinom je bila jako bitna da pokažemo da vredimo i možemo. Idemo dalje, a kao i protiv Kine, u svakoj narednoj utakmici će ključ biti odbrana. Očekujem da napredujemo kako šampionat bude odmicao. Verujem da smo kadri da obradujemo ljubitelje košarke u Srbiji, kao što smo to uradili i protiv Kine. Idemo dalje“.

Govorio je i stanju povrede Filipa Petruševa.

"Iskrenuo je zglob. Mogao je da igra, ali nije bilo potrebno. Ne znam zašto ne bi bio na raspolaganju za Portoriko".

Osvrnuo se i na partiju Dušana Ristića, koji je uskočio umesto povređenog Petruševa. "Da li bismo došli na SP bez Ristića? On je drugačiji centar i od Milutinova i Petruševa, to je dobro za nas. Dušan nam je veoma važan igrač. Zadovoljan sam, može on bolje i to će da pokaže u narednim utakmicama", rekao je Pešić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu