Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 05.08.2012.

13:55

Đoković bez medalje u Londonu

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da osvoji medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, pošto je poražen u borbi za bronzu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Bolji od njega bio je Argentinac Huan Martin del Porto koji je sa 7:5, 6:4 doneo svojoj zemlji prvi medalju na Igrama u Londonu.

Đoković je igrao solidno, dobro servirao, minimalno grešio, ali nije uspeo da iskoristi ni jednu od šest brejk šansi. Sa druge strane, Delpo je iskoristio dve iz takođe šest prilika i stigao do bronze. Za zlato igraju Endi Mari i Rodžer Federer. Britanac vodi 2-0.

Đoković je sjajno servirao na startu meča pa je prva tri servis gema osvojio bez izgubljenog poena. U šestom gemu jače je napao i servis rivala i odmah stigao do tri brejk lopte. Međutim, Argentinac je spasao sve tri sjajnim servisima od preko 200 kilometara na čas.

Samo što je Del Porto stigao do prednosti, kiša je ponovo prekinula meč. Posle oko sat vremena pauze dva tenisera su se vratila na teren i osvojila po gem. Novak je imao šansu da stigne do brejk prilike i u desetom gemu, ali ju je propustio. Usput ga je ometao i plač bebe na tribinama.

Došlo je do pada u Đokovićevoj igri, već u sledećem gemu Del Potro je stigao do prve dve brejk lopte, ali je Novak sjajnim servisom spasao obe. Argentinac je ipak brzo stigao do nove šanse, i ovaj put je iskoristio. Đoković je parirao dobrom servisu rivala, da bi usledio maratonski gem kojim je Novak stigao do brejk šanse.

Međutim, drugi reket sveta nije iskoristio ni četvrtu šansu da Argentincu oduzme servis, ali je nastavio sa napadima pa je odmah stigao i do pete. Usledio je sjajan poen, Delpo je diktirao tempo, skoro izbacio Đokovića drop-šotom, ali ga je Novak stigao i primorao Argentinca na rizičan udarac. Argentinac je jedva stigao loptu i udario forhend dijagonalu, te imao dovoljno sreće da lopta okrzne liniju i donese mu "đus".

Drama je nastavljena nakon što je Đoković pogodio liniju za sledeće izjednačenje, da bi padom omogućio Del Potru drugu set loptu. Novak je izašao na mrežu i izjendnačio, ali je potom napravio dve greške i Del Potro je dobio prvi set sa 7:5.

Izgubljen set oborio je Novakovo samopouzdanje, pa je Del Potro već u trećem gemu napravio brajk, i brzo bez izgubljenog poena stigao do 3:1. U naredna tri gema oba tenisera su bila sigurna na svoj servis, te je Argentinac vodio 4:3.

Novak je pokušao u sledećem gemu da se vrati u meč, stigao je do nove brejk šanse, šeste u meču prve u drugom setu, ali ni nju nije iskoristio pa je servirao na 5:3 za ostanak u meču.

Đoković je smanjio na 5:4, a onda ušao motivisano u odlučujući gem. Strpljivom igrom stigao je do 30:15, ali je Del Potro sa dva moćna servisa stigao do meč lopte. Perfektnim servisom stigao je do 6:4 u drugom setu čime je osvojio bronzanu medalju.

Del Porto je doneo prvu medalju Argentini u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

443 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu