Nova vest
Košarka

Nedelja, 24.08.2014.

09:10

Đokić: Idemo utakmicu po utakmicu

Kadetska reprezentacija Srbije ostvarila je do sada perfektan skor na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, a selektor Vladimir Đokić ističe da nema opterećenja.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Đokićevi izabranici su ostvarili tri trijumfa protiv selekcija Finske, Litvanije i Turske čime su suvereno osvojili prvo mesto u grupi A.

Takmičenje sada nastavljaju u novoformiranoj grupi E sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom i Letonijom. Prvi meč druge faze igraju od 14.45 sa Hrvatskom.

Zaista možemo da budemo prezadovoljni urađenim do sada. Plan je bio da se plasiramo u drugu fazu, a mi smo osvojili maksimalna četiri boda i odigrali veoma dobro. Ono što posebno raduje je činjenica da je odbrana na sve tri utakmice odlično funkcionisala, dok smo svesni da igra u napadu i šut ne mogu da nam uvek idu od ruke kao recimo na susretu protiv selekcije Litvanije“, istakao je Đokić.

Srpski kadeti u drugu fazu šampionataprenose maksimalna četiri boda što će im puno značiti u borbi za četvrtfinale. Našem mladom timu u sledeća tri duela potrebna je samo jedna pobeda kako bi osigurali plasman među osam najbolji reprezentacija u Evropi.

Od kako smo došli u Letoniju razmišljamo isključivo o predstojećoj utakmici. Imam odlične saradnike u stručnom štabu koji se bave skautingom i prikupljaju potrebne informacije. Igrače ne želimo da opterećujemo pre vremena snagom protivnika, još manje rezultatskim imperativom. Prvi na redu je duel sa selekcijom Hrvatske koja igra prilično opušteno, forsiraju šut za tri poena i mogu biti veoma opasni ako im se dopusti da se razigraju. Bosanci imaju odličan karakter, nikoga se ne plaše, prilično su samouvereni, igraju timski i veoma su talentovani. Domaću selekciju mnogi vide kao glavnog favorita za zlatnu medalju. Ozbiljno su shvatili ovo takmičenje, na okupu su još od oktobra prošle godine. Fascinantno je koliko su uigrani i sa kojom lakoćom igraju“, naglasio je Đokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu