Nova vest
Košarka

Nedelja, 01.10.2023.

21:56

Džikić i karma u tandemu bolji od Makabija – "Ponos Izraela" bez prvog trofeja pred Partizan

Košarkaši Hapoela iz Jerusalima osvajači su izraelskog Superkupa za sezonu 2023/24.

Izvor:

Autor:

Džikić i karma u tandemu bolji od Makabija –
Foto: Profimedia

Ekipa koju sa klupe predvodi naš Aleksandar Džikić je u finalu bila bolja od Makabija rezultatom 79:71.

Hapoel je do finala stigao nakon pobede nad imenjakom iz Holona u polufinalu, a Makabi bez borbe protiv gradskog rivala i još jednog Hapoela.

Makabi je taj meč dobio službenim rezultatom (20:0), nakon što su protivnici odbili da izađu na parket.

Pre početak susreta policija je odlučila, iz navodno bezbednosnih razloga, da skenira identifikacioni broj svakog navijača Hapoela ponaosob, što je dovelo do formiranja velikog reda.

To je za posledicu imalo da nisu svi stigli da uću u halu na vreme, a formalno gostujući košarkaši su odbili da izađu na teren dok svi ne budu na svojim mestima na tribinama.

Sve se to vratilo ekipi Odeda Kataša na ovom meču u kom su imali i dvocifrenu prednost pred odlazak na pauzu između dva poluvremena. Džikićev tim je preokrenuo sredinom trećeg kvartala i uz manje oscijalcije priveo meč kraju u svoju korist bez drame.

Kod pobednika se istakao Spidi Smit sa 21 poenom (upravo on predvodio povratak Hapoela u vođstvo tokom perioda u poslednjoj deonici kada je Makabi bio u naletu), a Levi Rendolf je stao na 18. U poraženom timu najefikasniji je bio Lorenco Braun sa 16, dok su Dibartolomeo i Kolson dodali po 13 poena. To je drugi trofej za Džikića sa ovom ekipom nakon što je prošle sezone osvojio tamošnji kup.

Podsetimo, Makabi će za četiri dana ugostiti Partizan u Tel Avivu na startu učešća u novoj sezoni Evrolige. Taj meč počinje u četvrtak od 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu