Nova vest
Košarka

Sreda, 20.09.2023.

23:52

"Možda niko nije očekivao, ali mi smo pričali o pobedi nad Partizanom"

Trener košarkaša Studentskog centra Andrej Žakelj čestitao je svom timu na pobedi protiv Partizana.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Studenti su trojkom Borne Kapuste na četiri sekunde do kraja pobedili crno-bele 83:81 i osvojili trofej Superkupa ABA lige

"Prvo moram da čestitam momcima. Ja kao trener uživam kad ih gledam kako se bore, kad imaju ovakav pristup, meni je drago zbog njih. Treniraju jako, dobro i rezultati moraju da dođu. Možda to niko nije očekivao, mi smo odmah posle polufinala razgovarali o pobedi u finalu. Tako je bilo i na pripremi meča. Momci su to shvatili i išli su sa pristupom da pobede Partizan. Utakmica je bila zanimljiva manje-više, mi smo bili u prednosti, na kraju malo pad koncentracije, ali mislim da je opet uz malo sreće naša želja i borba dobila utakmicu. Čestitam Partizanu na odličnoj utakmici i želim im sve najbolje ove sezone", rekao jeŽakelj.

Gubili su Studenti sa osam razlike na tri minuta do kraja, ali su u završnici napravili seriju od 10:0 i na kraju slavili protiv favorizovanog rivala.

"Ja sam tu treću sezonu. Mislim da je to neki naš prepoznatljiv znak. Tako mi i treniramo. Ja to od njih zahtevam, tako da mislim da kao što sam rekao to sinoć, kada imamo energiju, što se tiče borbe i pristupa, možemo sa svakim, ako nemamo, imamo problema sa svakim. To je jedan uslov i ja kao trener ću na tome da insistiram",
poručio je Žakelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu