Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.05.2014.

22:18

Mesi (ne)mora da plati 42 miliona €

Do ove godine najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi mora da plati 42 miliona evra kazne zbog neplaćanja poreza u Španiji, prenose španski mediji.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Poreski inspektori u Španiji utvrdili su da Argeninac nije izvršavao svoje poreske obaveze u periodu od 2007. do 2013. godine.

Međutim, Mesijevi zastupnici negiraju ove navode, istakavši da je to u potpunosti netačno i da "nije u redu objaviti ovako nešto".

Mesi je navodno već platio deset miliona evra na račun Poreske uprave Španije. Argentinac je optužen i da je preko svoje fondacije "Mesi i prijatelji" prao novac za južnoameričke narko kartele.

Pored zvezde Barselone, za utaju poraza je optužen i njegov otac Horasio, koji navodno od 2006. do 2009. nije platio četiri miliona evra poreza.

U Nemačkoj drugačije kažnjavaju za utaju poreza. Tako je dugugodišnji predsednik minhenskog Bajerna Uli Henes osuđen na 3,5 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu