Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.11.2011.

22:57

KK: Prošli Siti, L'pul i Kardif

Ekipe Kardifa, Liverpula i Mančester sitija plasirale su se u polufinale engleskog Karling kupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Liverpul je u gostima savladao Čelsi sa 2:0, Siti je takođe na strani bio bolji od Arsenala 1:0, a Kardif je kod kuće dobio Blekburn.

Branislav Ivanović presedeo je meč na klupi Čelsija, menadžer Sitija Roberto Mančini zamenio je Aleksandra Kolarova već u 32. minutu, a Radosav Petrović igrao je do 70. minuta za Blekburn.

Nakon trijumfa u Premijer ligi, Liverpul je i u Karling kupu slavio na Stamford Bridžu. ’Crveni’ su bili bolji tokom većeg dela meča i mogli su već u 20. minutu da dođu do vođstva, kada je sudija Fil Daud svirao penal jer je Aleks igrao rukom u kaznenom prostoru.
Međutim, golman Turnbul odbranio je udarac Kerola, a do poluvremena nije bilo promena rezultata.

Obe ekipe ofanzivno su počele drugo poluvreme, a Liverpul je bio uspešniji. U 58. minutu Henderson je u kontranapadu pronašao Belamija na desnoj strani, Velšanin je centrirao po zemlji za Maksija Rodrigesa, a on donosi vođstvo gostima.

Samo pet minuta kasnije Belami je centrirao iz slobodnog udarca, a Martin Keli pobegao je Lukakuu i glavom poslao loptu u mrežu.

Iako su ’Plavci’ imali nekoliko šansi do kraja meča, najzreliju propustio je Anelka, Liverpul je ostvario četvrtu uzastopnu pobedu nad Čelsijem.

U meču na Emirejtsu Arsenal je bio bolji u prvom poluvremenu, ali je na golu Sitija briljirao Rumun, 24-godišnji Kostel Pantilimon.

Na početku drugog poluvremena Džeko je imao šansu za Siti, a odlučujući momenat dogodio se na šest minuta do kraja – Džeko je ’povukao’ kontru, Džonson je maštovito dodao do Serhija Aguera, a Argentinac koristi situaciju ’jedan na jedan’ sa Fabijanskim.

U meču u Kardifu domaći tim iznenadio je premijerligaša Blekburn golovima Milera i Džerarda.

Karling kup, četvrtfinale:
utorak:
Kardif – Blekburn 2:0
Miler 19, Džerard 50
Čelsi – Liverpul 0:2
Rodriges 58, Keli 63
Arsenal – Mančester siti 0:1
Aguero 84
sreda:
20.45h Kristal Palas – Mančester junajted

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu