Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.10.2023.

08:39

Tenzije posle derbija Portugala: "Sudije kroje plasman na tabeli"

Nema mira ni u portugalskoj ligi gde je, nakon derbija Benfike i Portoa (1:0), poraženi klub objavio da traži urgentan sastanak na najvišem nivou FS Portugala.

Izvor: B92

Autor:B92

Tenzije posle derbija Portugala:
Foto: Profimedia

Porto tvrdi da su sudijske greške, uglavnom na njegovu štetu, učestale i da direktno utiču na plasman ekipa na tabeli.

Porto je, nakon poraza od Benfike, sada treći, iza lisabonskih rivala Sportinga i Benfike.

Porto je izdao saopštenje povodom arbitraže u minulom derbiju u kojem je ostao sa igračem manje već u 19. minutu.

"Povodom ozbiljnih grešaka koje se ponavljaju i kroje poredak na tabeli, FK Porto traži saslušanje kod Arbitražnog suda Fudbalskog saveza Portugala po hitnom postupku", piše u saopštenju "Zmajeva".

Crveni karton za Kardosa nije bio jedini sporan detalj za Porto. Iz ovovog kluba su odmah nakon derbija optužili VAR sudije da su želeli da im isključe još jednog igrača pre poluvremena i tako olakšaju "Orlovima".

Dva dana kasnije, u nedelju, lisabonski Sporting je kontroverznim penalom pobedio Farense i preuzeo vrh što je takođe doprinelo da Porto preduzme korake da ispita ispravnost sudijskih odluka pred Arbitražnim sudom FS Portugala.

Pomenute situacije su samo eskalacija stanja u tamošnjem fudbalu i vrhunac tenzija koje tinjaju maltene od starta sezone.

Čak je i jedan meč Portoa bio "pod lupom" javnosti, u pitanju je duel koji je odigran 3. septembra protiv Aruke (1:1), tokom kojeg je sudija duboko u nadonkadi vremena, posle konsultacija sa VAR sobom, odlučio da ne dodeli penal Portu.

Ono što je izazvalo dodatnu sumnju domaćih i u ovu odluku je činjenica da je glavni sudija razgovarao sa kolegama u VAR sobi mobilnim telefonom a ne regularnim kanalima komunikacije. Kasnije je objašnjeno da je morao na taj način zbog kvara na vezi.

Na kraju, Porto je dao gol u 109. minutu i uzeo bod iz tog meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu