Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.10.2023.

18:00

Superklasiko nikad ne razočara – River utišao "Bombonjeru"

Fudbaleri Rivera savladali su Boku rezultatom 2:0 u Superklasiku igranom na "Bombonjeri".

Izvor:

Autor:

Superklasiko nikad ne razočara – River utišao
EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

U 260. međusobnom duelu dva tima, milioneri su stigli do svoje 86. pobede i smanjili zaostatak za domaćinom koji ima pet više.

Pred ovaj susret su još bila sveža sećanja na prethodni koji je okončan sa čak 10 žutih i sedam crvenih kartona, pa su svi sa nestpljenjenm iščekivali novi derbi u Buenos Ajresu.

Trener Boke Horhe Almiron je poručio da ne želi da njegov tim bude "pokraden" kao na tom meču, a upravo je argentinski stručnjak napravio najveće iznenađenje i iz startnih 11 izostavio Edinsona Kavanija. Mesto „devetke“ je zauzeo Dario Bendeto, koji je umeo u prošlosti da postigne gol protiv Rivera.

Nije kod domaćeg tima bilo ni Markosa Roha, pa su oslabljeni ušli u ovaj meč u okviru Liga kupa. Praktično, izašli su sa drugim timom i to ih je koštalo. Sve misli Almirona su usmerene na Kopa Libertadores.

Od prvog trenutka kako se lopta zakotrljala na kultnom stadionu, tempo je bio na visokom nivou i retko kad padao.

Početni trenuci meča su pripali gostima, a prvi je zapretio Manuel Lancini koji je pogodio spoljni deo mreže u sedmom minutu. Nekadašnji igrač Vest Hema je i rekorder ovih utakmica kada je najbrži gol u pitanju. Pre jedne decenije je postigao gol posle samo 43 sekundi, ali mu se ovaj put nije dalo.

U 15. minutu se dogodilo ono čega se Almiron plašio, pa tako može smatrati da je njegov tim oštećen. Bendeto je izbeo pred Franka Armanija, a aktuelni svetski prvak i čuvar mreže Rivera je odneo loptu u sopstvenom šesnaestercu. Stiče se utisak i nekadašnjeg centarfora Marseja. Ipak, sudija nije delio to mišljenje.

Sa svakim novim minutom atmosfera je bila sve uzavrelija na terenu. Nervozan je bio naročito Nikolas De La Krus, po mnogima trenutno najbolji igrač Rivera, koji je upravo zato čestio bio izložen oštrijim startovima protivnika. Da stvar bude gora po njega, arbitar ništa nije sanckionisao iako je viđeno nekoliko prekršaja koji bi u nekoj evropskoj ligi zavredeo makar žuti karton.

Hladan tuš za domaće navijače dogodio se niotkuda u 41. minutu. Taman se Benedeto razigrao, ulazio iz šanse u šansu, navijanje je bilo na svom maksimumu, kada je Salomon Rondon ni kriv ni dužan postigao gol.

Oprobao je kapiten Enco Peres udarac iz daljine, a lopta je na putu ka golu Serhija Romera zakačila venecuelanskog napadača i prevarila nekadašnjeg čuvara mreže Mančester junajteda.

Sa tim rezultatom se otišlo na pauzu, a Almiron je odlučio da pred start drugog poluvremena napravi trostruku izmenu. Među onima koji su ušli je bio i Valentin Barko koji je pokazao u nekoliko navrata zašto je na meti brojnih klubova iz Premijer lige.

Pokazao je i temperamentnu narav kada je u jednom trenutku ušao u obračun sa De La Krusom, ali taj incident srećom nije prerastao u nešto veće.

Imao je River nekoliko dobrih prilika, ali su se najzanimljivija dešavanja u drugih 45 minuta podudarili sa ulaskom u igru Edinsona Kavanija.

Urugvajski napadač je samo nekoliko minuta po ulasku u igru uspeo i da zatrese mrežu, ali je bio u ofsajd poziciji. Sjajno se ubacio ispred Armanija koji ga je napucao u glavu, a lopta je nakon rikošeta pogodila prečku. "El Matador" je bio najbrži do odbitka i "makazicama" ga sproveo u mrežu, ali je u prethodnom delu akcije bio u minimalnoj nedozvoljenoj poziciji.

Boki je ostalo da napada i pokuša da dođe do izjednačenja, što je ostavljalo prostora za kontru. Ekipa Martina Demikelisa je to iskoristila i preko Enca Dijasa u šestom minutu nadoknade postavila konačan rezultat.

Pred Bokom je za pet dana revanš polufinala Kopa Libertadoresa u Brazilu, gde im je rival Palmeiras nakon 0:0 u prvom meču. River je iz tog takmičenja eliminisao Internacional koji u drugom polufinalu igra protiv Fluminensea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu