Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.09.2023.

20:20

Neredi u Amsterdamu: Policija na konjima rasterivala navijače Ajaksa VIDEO

Holandska policija morala upotrebiti suzavce i jedinicu s konjima kako bi zaustavila nerede navijača Ajaksa nakon prekinute utakmice s Fejnordom.

Izvor: B92

Autor:B92

Neredi u Amsterdamu: Policija na konjima rasterivala navijače Ajaksa VIDEO
Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

U tenutku prekida meča na "Johan Krojf" Areni gosti su imali vođstvo od 3:0.

Razvoj situacije na terenu nije se dopao najvatrenijim pristalicama Ajaksa koje su potom izazvale prekid utakmice, čime je produbljena kriza u klubu.

Uzbuđenja je bilo i van stadiona, odmah nakon što je meč zvanično prekinut.

Nastavak nereda je usledio ispred stadiona gde su navijači "kopljanika" pokušali da uđu u klupske prostorije, no u tome ih je zaustavila policija.

Na interventnu policiju navijači su bacali kamenje, boce i baklje, a policija je tada odlučila da upotrebi suzavac kako bi smirila masu.

"Nakon što je utakmica prekinuta navijači su provalili na glavni ulaz, međutim red je u međuvremenu uspostavljen", objavila je policija.

Inače, "De Klassieker" je dva puta prekidan.

Prvi put krajem prvog poluvremena kada su navijači Ajaksa zasuli teren bakljama pri čemu je jedna pala vrlo blizu gostujućeg golmana Timona Velenrojtera.

Prekid je potrajao desetak minuta nakon čega je poluvreme privedeno kraju.

Međutim, u 55. minuti navijači Ajaksa su ponovo zasuli teren bakljama, nakon čega je sudija Serdar Gozubujuk prekinuo utakmicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu