Nova vest
Fudbal

Petak, 09.03.2007.

20:04

Primera (B92, 22.00): Barsa - Real

Izvor: Ilija Kovačić

Autor:Ilija Kovačić

Default images

Barselona i Real Madrid pokušaće da zaborave na veliko razočarenje u Ligi šampiona, pošto u subotu od 22 sata uz direktan TV prenos na B92 igraju "El Klasiko" na Nou Kampu.

Dva španska giganta izbačena su iz najelitnijeg klupskog takmičenja ove nedelje zbog većeg broja primljenih golova kod kuće, pa će ovog vikenda pokušati da ponovo ožive svoje sreće.

Trener Frank Rajkard i Fabio Kapelo našli su se na udaru kritika španskih medija i obojica igraju "večiti derbi" da bi sačuvali svoj posao.

Pobeda Barselone od 1:0 na Enfildu nije bila dovoljna da bi katalonski tim prošao među osam najboljih timova Evrope. Ta činjenica nadovezala se na očajnu prošlonedeljnu predstavu u kojoj je Barsa oduvana sa prvog mesta Primere od strane Sevilje.

Zbog svih dešavanja treba očekivati da će Rajkard umesto formacije 3-4-3, koristiti 4-3-3, koju je igrao u većini slučajeva od dolaska na kormilo 2003. godine. Ronaldinjo je povredio mišić protiv Liverpula i nije trenirao do četvrtka, ali će biti spreman za "El Klasiko".

Samjuel Eto će biti u špicu napada, a Islanđanin Eidur Gudjonsen će duel početi opet na klupi. Ludovik Žili je suspendovać, pa će argentinsko krilo Lionel Mesi početi duel na desnoj strani napada.

Derbi meč protiv Reala biće 100. ligaški nastup Meksikanca Rafaela Markesa u dresu Barselone od 2003. godine kada je stigao iz Monaka. Deko i Ćavi će igrati u veznom redu, dok će za centralni deo odbrane biti zaduženi Tiram i Pujol.

Rajkard se nada da bi njegov tim mogao iskoristiti prednost domaćeg terena.

"Publika može da podigne naš tim. To je definitivno prednost i moramo je iskoristiti", rekao je Rajkard.

Real je u sredu izgubio u Nemačkoj od Bajerna sa 2:1 i tako završio takmičenje u Ligi šampiona. Kapelo je ušao u crvenu zonu i da bi zadržao klupu kraljevskog kluba, potrebna mu je pobeda u Barseloni.

Španski mediji već špekulišu da bi u slučaju poraza Italijan dobio otkaz, a njegovo mesto bi popunio nekadašnji napadač Reala Mičel do kraja sezone.

"Da li ću otići ili ne, to ne zavisi od mene. 50 puta su me pitali to pitanje, a odgovor je uvek isti. Sve zavisi od odluke predsednika Ramona Kalderona, ja se sam neću povući", rekao je Kapelo.

Kapiten Raul i Rud van Nistelroj, strelci u pobedi Reala od 2:0 u meču protiv Barselone u oktobru prošle godine na stadionu Bernabeu tvrde da su spremni za novi izazov.

Fernando Gago će početi meč na sredini terena sa Emersonom, a kreativne zadatke dobiće Guti i Robinjo u odsustvu povređenih Bekama i Rejesa.

Zbog povreda u sastavu neće biti Sisinja, Roberta Karlosa i Fabija Kanavara, pa će za odbranu biti zaduženi Ivan Elgera, Serđo Ramos, Miguel Tores i Raul Bravo.

Real nema pobedu u Primeri od 10. februara. Od tada imali su tri remija protiv Betisa, Atletika i Hetafea, pa je madridski gigant izgubio bitku za titulu.

Posle 25. kola Real je četvrti sa pet bodova zaostatka za drugoplasiranom Barselonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu